Adunarea Generalã a Asociatilor Municipiilor din România s-a reunit ieri. În cadrul evenimentului au fost dezbãtute mai multe teme de interes national, dar si local.  Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi a fost prezent la întâlnire. Cele mai importante teme pentru administratiile publice locale sunt legate de Codul Administrativ, Statutul functionarilor publici, Legea salarizãrii unitare, Legea finantelor publice si taxa de 80 de lei pe tona de gunoi, intratã în vigoare la începutul anului.

“Am participat astãzi (n.r. luni), la Bucuresti, la Adunarea Generalã a Asociatiei Municipiilor din România unde am discutat mai multe probleme ce tin de finantarea autoritãtilor locale, salarizarea celor din acest sistem, dar si despre fondurile europene si ghidurile de aplicare pentru diverse proiecte de finantare. De asemenea, la întâlnire am mai discutat despre achizitiile publice, respectiv descentralizarea si autonomia localã.”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Totodatã, s-au analizat rezultatele întâlnirilor AMR – ANAP, ce s-au desfãsurat între sefii de compartimente de achizitii din primãriile de municipii membre ale AMR si Presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, domnul Bogdan Puscas. Scopul acestor întâlniri a fost gãsirea de solutii pentru problemele ce apar în procesul de achizitii publice pe noua legislatie.

Diana MITRACHE