Consiliul Judetean Hunedoara a repartizat, la sfârsitul sãptãmânii trecute, cotele din TVA. Dacã initial, municipiului Petrosani îi revenea suma de 600.000 de lei, aceasta a fost diminuatã, în urma sedintei la 550.000 lei.

Municipiul Lupeni a primit 650.000 de lei fatã de 550.000 de lei cât era stabilit initial. Celelalte localitãti au primit sumele stabilite initial, mai exact câte 550.000 lei pentru Vulcan si Uricani, 500.000 lei pentru orasul Petrila si 450.000 pentru orasul Uricani. Oficialii CJH nu au putut fi contactati pentru a oferi informatii cu privire la modificarea sumelor aferente celor douã localitãti, Petrosani, respectiv Lupeni. În contextul repartizãrii cotelor din TVA, Liviu Dragnea a spus cã planul de guvernare prevede ca sumele sã rãmânã exclusiv la primãrii.

„Am vãzut sãptãmâna trecutã o solicitare de la un primar referitoare la cote defalcate din impozit pe venit. În campanie am spus: toate cotele defalcate vor rãmâne la nivel local, e prins în programul de guvernare. Impozitul pe venit realizat de cetãteni trebuie sã rãmânã la nivel local în totalitate”, a subliniat presedintele Camerei Deputatilor.

Monika BACIU