Familia politistului Dãnut Mocanu si medicii de la Spitalul de Urgentã din Petrosani sunt pur si simplu „terorizati” de doi angajati ai politiei, care par mai mult ca oricând, interesati de diagnosticul si starea de sãnãtate a omului. Mocanu a fost internat la sectia neurologie, dupã ce a suferit un AVC.

Surse de încredere sustin cã, imediat dupã ce Mocanu a ajuns în spital, doi politisti de la Petrosani au început sã-l monitorizeze. Mai mult, zilnic fac patrule pe la spital si prin  “metode specifice” încearcã sã discute cu medicii si cu asistentii pentru a afla diagnosticul. Personalul medical, însã, a tinut cont de relatia confidentialã medic-pacient si, în consecintã, potrivit apropiatilor lui Dãnut Mocanu, aceste presiuni se observã zilnic la poarta spitalului.

Interesul manifestat de politisti este dubios, pentru cã existã voci care sustin cã în spate s-ar afla nimeni altul decât seful IPJ Hunedoara, Liviu Dumitru. Acesta l-ar vrea cu orice pret la pensie pe Mocanu, la fel cum s-a întâmplat si în cazul lui Brãgaru, ori a altor sefi din IPJ, odatã cu revenirea sa de la Sibiu. Faptul cã Liviu Dumitru ar fi în spatele monitorizãrii lui Mocanu este confirmat si de vizita neîntâmplãtoare a acestuia, care ar fi fost vãzut la  sfârsitul sãptãmânii trecute prin Valea Jiului. Liviu Dumitru viseazã, spun „cunoscãtorii”, sã ajungã în Ministerul de Interne, iar, pentru a avea liniste în zona pe care o coordoneazã, s-ar folosi de orice mijloace de influentã. Familia politistului Mocanu este hotãrâtã sã depunã o plângere la Parchet împotriva celor doi politisti, pe care îi acuzã cã ar fi comis un abuz. Mocanu este cercetat disciplinar, dupã ce mai multi colegi de la Politia din Lupeni au depus plângere împotriva lui. Acesta a fost mutat deocamdatã la Petrosani, unde, în cadrul sectiei de politie ocupã functia de adjunct al comandatului Politiei Municipiului Petrosani si este internat deocamdatã la Spitalul de Urgentã din Petrosani de vineri, sãptãmâna trecutã.

Marius Mitrache