Încã un pas – colectorul menajer – la Straja

Apa Serv Valea Jiului a semnat contractul de lucrãri privind construirea colectorului menajer din Statiunea Straja Lupeni cu firma Hidroconstructia SA Bucuresti, care a câstigat licitatia organizatã pentru executia acestui obiectiv de investitii.

Potrivit sefului Departamentului Investitii al Apa Serv, Monica Tarcea, la procedura de achizitie au participat 8 societãti comerciale, câstigãtoare fiind declaratã oferta depusã de Hidroconstructia Bucuresti, cu un pret total de executie al acestei lucrãri de 2.089.036,61 lei. ”Mã bucur cã, în ciuda faptului cã a existat si o contestatie a procedurii de licitatie a acestei lucrãri, pentru care CNSC ne-a dat în mod firesc dreptate, am putut semna contractul de lucrãri pentru construirea sistemului de canalizare din Straja în timp util, astfel încât odatã cu încheierea sezonului turistic de iarnã, sã putem da startul sezonului de investitii în Straja. În paralel cu acest proiect de construire a canalului colector menajer din Straja si pânã la colecorul principal din municipiul Lupeni, din fondurile proprii ale Apa Serv vom realiza si lucrãrile privind racordarea constructiilor din statiunea Straja la sistemul de canalizare. Am convingerea cã pânã la începerea sezonului turistic de iarnã 2017-2018, dacã nu chiar si mai repede, Straja va avea un sistem de canalizare modern, conform standardelor pe care le implicã functionarea unei statiuni turistice de interes national. Am promis acest lucru si, împreunã cu conducerea Consiliului judetean Hunedoara si a Primãriei municipiului Lupeni, ne tinem de cuvânt”, a declarat Costel Avram, director general al Apa Serv Valea Jiului.

Colectorul menajer din statiunea Straja presupune executia lucrãrilor de racordare a constructiilor din statiunea Straja la reteaua publicã de canalizare a Vãii Jiului, administratã de Apa Serv. Lucrãrile cuprind douã obiective importante, respectiv constructia conductei de colectare de la statia de sosire a telegondolei si pânã jos, în parcarea de la statia de plecare a acesteia, pe o  lungime de 2,7 km cu amenajarea de 15 cãmine de vizitare, respective constuctia conductei de colectare din zona statiei de plecare a telegondolei si pânã la colectorul din str. Liliacului nr. 11 din municipiul Lupeni, pe o lungime de 2,13 km cu amenajarea unui numãr de 53 de cãmine de vizitare precum si racordarea la reteaua de canalizare a unui numãr de 90 de gospodãrii situate pe traseul colectorului. Finantarea acestui obiectiv de investitii este asiguratã integral de cãtre Consiliul judetean Hunedoara, termenul de executie al lucrãrii fiind de 6 luni de la data emiterii ordinului de executie. Pe lângã cabanele din Straja, vor fi racordate si cele 90 de gospodãrii din municipiul Lupeni, care se aflã pe traseul conductei, care vor beneficia de acces la reteaua de canalizare. Ordinul de începere a lucrãrilor de executie a noului sistem de canalizare din Straja urmeazã a fi dat la finele acestei luni, cel târziu începutul lunii aprilie, urmând ca receptia finalã sã fie efectuatã la finele lunii septembrie, începutul lunii octombrie.

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Încã un pas – colectorul menajer – la Straja

  • 13 martie 2017 la 08:08
    Permalink

    Care sunt cele 90 de gospodarii ce vor beneficia de aceasta investitie?Care este traseul de la telegondola pana in oras?

Comentariile sunt închise.