Defileul redevine santier în lucru

DN 66 reintrã în santier, în Defileul Jiului, pe portiunile în care urmeazã sã fie turnat asfaltul. Va fi o lucrare de amploare si drumarii spun cã deja este organizat santierul.  Circulatia se face cu restrictii pe anumite zone, pentru cã mai sunt de asfaltat aproximativ 6 km în zona judetului Hunedoara.

„Pe Defileul Jiului se lucreazã. În aceastã perioadã, se monteazã parapetul metalic pe zonele unde drumul iese peste Jiu si, din aceastã sãptãmânã, vor începe si lucrãri la rigole si la curãtirea unor zone, unde sãpãm santuri, în vederea turnãrii de beton. Asteptãm sã turnãm asfalt, cã mai avem 6 km în zona dalelor de beton, ca sã mergem pe un drum pânã la Petrosani”, a declarat Ion Tudor, sef al districtului de drumuri ce apartine de  CNADR Gorj.

Drumarii le recomandã soferilor prudentã, pentru cã au fost, în ultima perioadã, de când drumul este bun pe anumite portiuni, si accidente rutiere. „Drumul este înselãtor, defileul Jiului este un drum cu multe curbe si, faptul cã asfaltul e foarte bun de la Lainici la Târgu Jiu, nu înseamnã cã trebuie sã apese cu piciorul pe acceleratie la maxim”, a mai adãugat seful districtului Gorj.  Cât priveste artera spectaculoasã de pe Transalpina, drumarii spun cã urcã în curând pe munte ca sã vadã starea carosabilului, însã, circulatia nu va fi deschisã mai devreme de luna mai.  „Vom urca în zilele de 20 si 21 martie pe munte cu specialistii de la drumuri si cu cei în siguranta rutierã, dar si cu reprezentantii Serviciilor Politiei Rutiere Gorj si Vâlcea, sã facem o primã constatare, o primã evaluare, dupã ce aproape a trecut iarna. Drumul se va curãta de zãpadã, dar sunt probleme cu alunecãri de grohotisuri si zãpadã de pe versanti, asa cã vom vedea la fata locului cât va mai rãmâne artera rutierã închisã”, a conchis Tudor.

Artera din Defileul Jiului a închis, în ultimii ani, circulatia între Petrosani si Târgu Jiu, însã, deocamdatã nu se pune problema unor noi restrictii. Drumarii ne asigurã cã, dacã vor fi necesare, vor fi fãcute public si restrictiile de circulatie.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.