O nouã premierã, o comedie spumoasã, lansãri de carte si multe planuri prin care trupa de la Petrosani sã redevinã vizibilã, nu doar pe plan local, ci si în tarã. Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele imediate ale noului manager interimar. Cosmin Rãdescu spune cã vrea sã readucã teatrul din Petrosani acolo unde îi este locul, sã le dea aripi celor din trupa de actori, ca sã plece cu spectacole în tarã.

Prima oprire, teatrul din Deva, dar si reluarea unor piese, care poate s-au jucat doar la premierã. „Voi încerca sã abordez scena Teatrului de Artã din Deva. Am avut o întâlnire cu directorul acestui teatru, Mihai Panaitescu, l-am asigurat si m-a asigurat de o strânsã colaborare, pentru cã, pânã la urmã, cele douã institutii se aflã în subordinea directã a Consiliului Judetean Hunedoara, drept pentru care considerãm cã este beneficã o întâlnire a publicului din Hunedoara si Deva cu spectacolele teatrului din Petrosani. Vom încerca sã le facem vizibile, pentru început în cadrul judetului Hunedoara, iar pe viitor, le facem vizibile la nivel national, la festivaluri de prestigiu din tarã, ca sã ducem mai departe calitatea spectacolelor cu care domnisoara Nicoleta Bolcã ne-a obisnuit, aici, în Valea Jiului, prin aducerea unor regizori extraordinari, care au fãcut lucruri fabuloase în acest teatru”, a declarat Cosmin Rãdescu, manager interimar al Teatrului Dramatic I.D Sîrbu din Petrosani.

Publicul va fi tinut la curent cu lumea teatrului, dupã ce noul manager vrea sã refacã interfata virtualã si cea realã a teatrului din Petrosani. Nu vor lipsi nici premierele teatrale, iar una deja se pregãteste.

1-1

„În momentul acesta, în proiectul teatrului, se aflã un spectacol, o comedie, în regia lui Daniel Vulcu. Publicul îl stie aici, pentru cã nu este la prima colaborare cu teatrul. A realizat niste comedii spumoase, pe care publicul le-a savurat din plin, iar aici as numi „Si ministrii calcã strâmb”, cu care spectatorii se vor putea reîntâlni sãptãmâna viitoare, în data de 18 martie”, a mai adãugat Cosmin Rãdescu. În plus, sala de spectacole, ori foaierul sunt deschise tuturor celor care au nevoie si, o primã ocazie va fi la finele sãptãmânii viitoare. „În data de 19 martie, vom avea un eveniment aparte în cadrul teatrului nostru, un eveniment ce va preceda spectacolul nostru de duminicã: „Alte trei surori”, în regia Antonelei Cornici. Acesta este o lansare de carte, un roman despre care veti avea informatii, la momentul potrivit. Va fi un eveniment în foaierul teatrului, iar printre invitatii de la spectacol va fi si criticul Mircea Morariu, care vine sã vadã spectacolul nostru, ca sã îl poatã recomanda unor festivaluri si teatre care vor vrea sã îl gãzduiascã”, a conchis managerul teatrului.

Cosmin Rãdescu este manager interimar, iar la finele lunii aprilie va avea loc concursul de manager al institutiei de culturã de aici. Domnia sa, actor la Craiova, încã se gândeste la varianta de a-si depune candidatura, însã, pânã atunci încearcã sã dea o nouã fatã teatrului de aici, care este si a fost apreciat de publicul spectator din Petrosani.

Diana Mitrache