În IPJ Hunedoara apele sunt tulburi! Politistii au ajuns sã meargã la locul de muncã cu teama de a nu fi sunati din biroul noo 1, adicã de seful institutiei, Liviu Dumitru.  Le este teamã de faptul cã dacã Dumitru îi sunã, sã nu fie nevoiti sã facã vreun lucru nu tocmai demn de uniforma pe care o poartã. Iar situatia din IPJ Hunedoara nu este, de ieri, de astãzi, ci, potrivit unor voci din interior, treneazã de ani de zile. Doar Liviu Dumitru conduce Politia Judeteanã Hunedoara din iunie 2008, nu-i asa? Numai cã, perioada de “avansare” la Sibiu, sef peste „cãtelari”, se pare cã i-a creat oaresce sechele, iar, din momentul în care a revenit la conducerea politistilor hunedoreni, în mintea lui Dumitru a încoltit dorinta de rãzbunare. Pe cine? Pe cei pe care el îi considerã vinovati de “deportarea” sa la Sibiu, adicã pe sefii politiilor de la Petrosani si Lupeni.

Pentru cei care au uitat episodul în urma cãruia Liviu Dumitru a fost detasat la Sibiu, reamintesc cã acesta a fost generat de bãtaia încasatã de salvamontista din Straja. Si uite asa, prima victimã a lui Dumitru, reîntors la sefia Politiei Judetene, a cãzut comandantul de la Petrosani, Titel Brãgaru. Cum? Simplu, prin “metode specifice” Brãgaru s-a pensionat, desi ar fi putut sã mai lucreze destui ani. La Lupeni, însã, comandantul Dãnut Mocanu s-a dovedit a nu ceda “metodelor specifice” ale inspectorului sef al IPJ si i-a refuzat solicitarea acestuia de a-si depune dosarul de pensionare. Pe cale de consecintã, din acel moment, lucrurile la Politia Lupeni au început sã prindã un iz de abuz si manipulare. Un scenariu desprins parcã dintr-un film cu… politisti.

Potrivit unor surse credibile din politia hunedoreanã, Liviu Dumitru, ajutat de apropiatii sãi, a reusit la Politia Lupeni o adevãratã conspiratie pentru a dezechilibra energetic, mental, emotional si spiritual oamenii îndepãrtându-i de comandantul lor, iar cei slabi au cedat. Existã, însã, si politisti corecti, care, chiar cu riscul de a deveni noile tinte ale lui Dumitru, au refuzat sã intre în acest joc murdar. Cert este cã, la Politia Lupeni, politistii au ajuns sã fie împãrtiti în douã tabere, lucru ce afecteazã grav imaginea institutiei, iar comandantul politiei de acolo este tinta.

Marius Mitrache