Câinii de la adãpostul din Petrosani au sensibilizat pe toatã lumea, mai putin pe cei care spun cã îi îngrijesc. Ei sunt tinuti, spun cei care vin zilnic la adãpostul din Colonie, în conditii nu tocmai bune si miercuri la prânz a izbucnit un nou scandal.

Marius Chira, membru al unui ONG important din România, a venit tocmai de la Bucuresti sã adopte un câine de la adãpostul din Petrosani, dupã ce a aflat cã aici animalele stau în conditii groaznice. „Am venit, ca un simplu cetãtean, sã adopt un câine în timpul programului. Am fãcut si un tur de adãpost, cã am dreptul acesta, dar majoritatea câinilor sunt într-o stare deplorabilã. Nu am gãsit mâncare, cu toate cã, la ora asta trebuia, sau poate cã au avut foarte putin azi. Ideea este cã nu pot adopta un câine. Vreau sã îl iau de aici, sã îl duc la cabinetul veterinar din Bucuresti, sã îi fac o expertizã medicalã, sã vãd starea lui de sãnãtate”, spune Marius Chirca, presedinte al Asociatiei Kola – Kariola.

3-1

Cei care l-au însotit pe veterinarul de la Bucuresti i-au arãtat adãpostul, pentru cã omul a mai avut parte de un animal de aici, care s-a stins în chinuri si nu a mai putut fi salvat. „Am ridicat, acum o sãptãmânã, de aici o cãtelusã cu 4 pui. A fost pur si simplu un film horror, pentru cã doamna doctor de aici a lãsat o cãtelusã bolnavã de jigodie, care abia mai respira, cu 4 pui si nehrãnitã de zile bune. Cãtelusa a murit la Bucuresti si toti puii ei, existã un raport medico-veterinar, din care rezultã cã nu mâncase de cel putin 3 zile”, a mai adãugat Marius Chirca. Medicul mai spune cã va face acum si o adresã cãtre Colegiul Medicilor Veterinari, pentru a le cere  sã îi retragã dreptul de a practica medicina, medicului veterinar de la adãpostul din Petrosani.

Diana Mitrache