Sunt peste 11.000 de autovehicule în Petrosani si numai vreo 3.000 de locuri de parcare amenajate. Aglomeratia este mare si posesorii de masini si-ar dori sã aibã locurile rezervate, însã, pentru asta vor fi nevoiti sã plãteascã.

În cel mult o lunã, situatia va fi reglementatã, mãcar pentru locurile de parcare amenajate deja, iar cu banii obtinuti din taxa de parcare anualã vor fi amenajate parcãri noi în Petrosani. „Intentionãm sã discutãm, în aceastã lunã, în sedinta de Consiliu Local, o hotãrâre prin care sã stabilim exact procedura si caietul de sarcini. Parcãrile vor fi concesionate cu un pret, pe an, iar la aceastã licitatie vor putea sã participe toti cei care îsi doresc sã aibã un astfel de loc de parcare concesionat si, prin grija serviciului de administrare a domeniului public si privat, vom scoate, în urma solicitãrilor oamenilor, acele parcãri de cartier, care vor fi solicitate”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Acolo unde vor fi mai multi doritori, se va proceda la o licitatie publicã, taxa urmând sã fie achitatã o datã, pentru un an întreg. „Se lucreazã încã la acest caiet de sarcini, dar licitatia, probabil, cã va porni de la 50 sau 60 de lei, pentru un loc. Va fi licitatie cu strigare”, a mai adãugat primarul din Petrosani.

Deocamdatã, primãria scoate la licitatie doar parcãrile deja amenajate din zonele rezidentiale, din jurul blocurilor, acolo unde vor fi solicitãri.

Diana Mitrache