Legea trebuie respectata dar nu si de cei care o aplica. Cam asa considera seful politistilor locali din Petrila. Acesta si-a parcat masina de serviciu la un metru de trecerea de pietoni si s-a pus pe citit ziarul.

Pentru ca doar in municipiul Petrosani exista Trezorerie, functionarii administratiilor locale din Valea Jiului vin aproape zilnic in „capitala” insotiti de un echipaj al politiei locale din localitatile lor.

In zona Trezoreriei Petrosani mai tot timpul nu exista loc pentru a-si parca autovehiculele, asa ca aproape toti incalca legea si le lasa langa trecerea de pietoni din zona Parcului Carol Schreter.

Atat colegii lor din Politia Locala Petrosani cat si cei de la Serviciul Circulatie inchid ochii, astfel ca insotitorii functionarilor isi vad linistiti de ale lor.

Cam asa s-a intamplat si la finele saptamanii trecute, vineri mai exact, cand chiar seful Politiei Locale Petrila, Gheorghe Bogeanu, si-a parcat masina de serviciu pe trecerea de pietoni si apoi s-a apucat de lecturat presa.

Gonit cu sirena

Pentru ca un alt sofer era parcat pe locul pe care-l ochise politistul, a avut grija sa-l goneasca cu sirena specifica masinilor MAI, de pe masina de serviciu. Anuntati telefonic cei din Politia Petrosani n-au dat importanta sesizari si dupa zicala „corb la corb nu-si scoate ochii” au pasat responsabilitatea colegilor de la Politia Locala Petrosani. Acestia din urma au aparut

imediat la locul sesizarii si l-au luat la intrebari pe „colegul” lor din Petrila. Bogeanu le-a replicat ca „stiu legea” si cu greu a fost convins sa-si mute masina de serviciu din zona trecerii de pietoni. Intrebat si de ce s-a folosit de semnalul folosit doar in misiune, seful Politiei Locale Petrila a motivat ca soferul din fata lui dadea cu spatele si l-a avertizat ca sa nu-l tamponeze.

Articolul 174, litera e din codul rutier interzice oprirea voluntara a vehiculelor in locul unde este instalat indicatorul “Trecere pentru pietoni” sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai putin de 25 m inainte si dupa acestea.

Maximilian Ganju