Drumul lui Bãsescu, la loc comanda cu documentatia

Început în 1999, drumul ce trece prin Valea Jiului si denumit Drumul lui Bãsescu, pentru cã fostul presedinte al României era atunci ministrul Transporturilor, are nevoie din nou de bani. Si nu este vorba despre banii de constructie, dupã ce asociatiile ecologiste au pierdut procesul, ci chiar de bani pentru o nouã documentatie.

Dãnut Buhãescu, primarul din Uricani, spune cã banii ar putea veni doar de la bugetul statului si vorbeste despre sume uriase, pentru doar câtiva km de drum câti ar mai fi de construit, însã, se bazeazã pe sprijinul politic de care beneficiazã acum.

„Nu avem nicio certitudine, si atâta timp cât nu am nicio certitudine, decât cã eu mã zbat în continuare si înteleg cã voi sprijinit si de Laurentiu Nistor, sper sã convingem de nevoia acestui drum. Iar trebuie reluate avizele, unele au expirat si trebuie refãcut totul, studii de fezabilitate, avize, tot ce înseamnã documente pentru drumuri.  Noi vorbim de partea din DN 66, pânã la km 66, iar ultima evaluare a fost la 58 de milioane de euro, cã de acolo spre Herculane este drum judetean. Sunt 19,7 km din DN A 66, este zona cea mai grea, de prãpastie si de aceea este asa de scumpã”, a declarat Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani.  Acest drum ar deschide, spune Buhãescu, noi orizonturi de dezvoltare pentru Uricani, Valea Jiului, dar si pentru judetul Hunedoara, în ansamblu.

„În primul rând, este deschiderea Vãii Jiului spre sud-vestul tãrii. Avem, pe de o parte, pentru zona de turism, si cred cã Valea Jiului trebuie sã aibã dreptul sã îsi punã în valoare potentialul turistic. Avem, pe de altã parte, bãile termale de la Herculane, la mijloc, Parcul National Retezat, zona cea mai valoroasã, iar înspre Lupeni, domeniul schiabil. Avem si portul de la Dunãre, Orsova, al doilea ca mãrime, care si pe zona de schimburi economice e bun”, a adãugat edilul din Uricani, care, însã, este sceptic cu privire la începerea lucrãrilor la acest drum, desi aceastã arterã a fost luatã în discutii sãptãmâna trecutã, la vizita din Deva a vice-premierului Sevil Shhaideh, care, la rândul sãu, a promis sprijin pentru construirea acestuia. În 2014 s-au pierdut nu mai putin de 59,4 milioane de euro, bani care nu au mai fost prinsi în buget ulterior, pentru cã exista acest proces intentat de ecologistii Agent Green, care nu au vrut continuarea lucrãrilor.  Mai sunt de realizat circa 20 de  kilometri, între Câmpu lui Neag si Cerna, lucrarea este dificilã, pe traseul stabilit fiind necesarã, între altele, construirea unui pod peste Cerna, a 82 de podete si a unui viaduct de coastã cu suprastructura în consolã. De asemenea, pentru protejarea faunei, sunt prevãzute sase viaducte pentru traversarea drumului de cãtre animalele mari si un podet în zona de reproducere a amfibienilor. Iar acum, dupã atâtia ani, avizele si studiile de fezabilitate, spune edilul din Uricani, sunt expirate si trebuie refãcute cu bani de la bugetul statului.

Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Drumul lui Bãsescu, la loc comanda cu documentatia

 • 7 martie 2017 la 09:37
  Permalink

  Drumul asta se va finaliza doar daca se va numi „Drumul lui Dragnea” si va avea un banner mare si la intrare si la iesire cu:
  ” Oferit pulimii din Valea Jiului, prin bunavointa partidului comunist PSD
  si-a raposatului politic Tov Dragnea, ”
  Sa tineti minte ba gaoazelor, in veci, vecilor, cine va dat painea, cutitul si galeata cu ulei si faina, dupa care sa cacat in minele voastre din Vale si v-au lasat pe drumuri, in curu gol cu un stegulet rosu in mana inscriptionat cu mesajul, „VOTATI PSD”. Papagalilor !

 • 7 martie 2017 la 16:48
  Permalink

  fraiere vezi in mortii matii de tolomak ca si gura ta a mancat ulei si faina , amaratule

 • 7 martie 2017 la 18:12
  Permalink

  Mortii ma-tii de cocalar analfabet PSD-ist, eu nu am stat cu mana intinsa
  ca tine si ma-ta, la marginea drumului cu steguletul rosu in mana, in curu gol, sa-mi vand votul partidului comunist penal PSD, pentru un Kg de faina si un litru de ulei.
  Jegosule, gura voasta a mancat cacat de la PSD, nu a mea !
  T’ai dracu de handicapati analfabeti ! De aceea sunteti unde sunteti prostule.
  Din cauza jegurilor ca voi, care v-ati vandut votul pentru un Kg de faina si un litru de ulei, uite unde ati ajuns in Valea Jiului. 70% sunteti muritori de foame, asistati sociali si rupti in cur.
  T’ai dracu de jegosi ordinari, papagali de PSD-isti ! Mai aveti si tupeu sa comentati,
  dupa ce ca sunteti prosti de va inecati cu aer cand repirati, in timp ce va curge scuipatul din gura !
  Apropo amarastene GinoPuie PSD ! Tolomac se scrie cu c nu cu K. Analfabetule !
  K il folosesti la Kilograme si Kilometrii, de carne prin gura de la PSD,
  dar printr-o exceptie poti sa-l folosesti cand te semnezi cu numele de familie Tolomak, cand o sa-ti ridici uleiul, faina si carnea prin gura, de la sediul PSD.
  Pana atunci prietene cu blana pe spate si pe buci, nu te mai aropia de nici o tastatura, fie QWERTY clasica sau virtual-tactila, pe motiv ca risti sa te accidentezi grav la conserva aia de tabla, pe care o numesti cap.
  In cazul tau ar fi fatala si o mica zgarietura ! T-ai distruge si singurul neuro semifunctional, boule.

Comentariile sunt închise.