Vara sanie si iarna cãrutã. Pe principiul acesta pare a se ghida conducerea Complexului Enegetic Hunedoara, care a dat dispozitie ca stocurile de cãrbune sã fie constuituite încã de pe acum.

Mihael Melczer sustine cã este atributia directorului general sã dea o astfel de dispozitie, nefiind necesarã o hotãrâre de guvern în acest sens.

“Lucrãm la stocul de cãrbune. Am dat o dispozitie pentru a constitui, de acum, stocuri de cãrbune pentru iarnã. Nu vreau sã critic Guvernul trecut, dar acesta a dat o hotãrâre pentru constituirea stocurilor de huilã în noiembrie. E absurd, când noi deja începeam sã functionãm la un regim mai înalt. E un program de constituire a stocurilor pentru iarnã. Iarna ar fi ideal sã functionezi cu toate motoarele, iarna când e pretul mare si vara termocentralele trebuie sã îsi facã întretinerea, trebuie sã îsi facã reviziile, lucruri care nu s-au fãcut”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH. Anul trecut în luna noiembrie, executivul a aprobat proiectul privind constituirea stocurilor de cãrbune. CEH avea previzionatã o cantitate de peste 160 de mii de tone pentru perioada noiembrie 2016-martie 2017.

Monika BACIU