În ultimele 3 zile, angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã al judetului Hunedoara au intervenit pentru stingerea a 73 de arderi necontrolate de vegetatie uscatã.

Una dintre arderi, produsã în localitatea Almasul Sec, s-a propagat si la o locuintã, fiind afectat acoperisul din lemn pe o suprafatã de 40 mp si 2 mc de lemn de foc depozitat în proximitatea casei. Focul deschis în spatii deschise a produs un alt incendiu la anexele unei gospodãrii din Fizesti. În ambele cazuri pompierii au actionat la timp stopând propagarea arderilor.

Vârful acestui fenomen a fost atins în cursul zilei de sâmbãtã, când pompierii au actionat pentru stingerea a 35 de arderi de vegetatie uscatã. Suprafata totalã afectatã de arderi, în aceste zile, depãseste 840 de hectare de teren, pãsune sau litierã de pãdure, suprafatã care este echivalentã, spre exemplificare, cu 1.326 de terenuri de fotbal. Doar în localitatea Râu Alb, pompierii Gãrzii de Interventie Baru au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscatã ce a cuprins peste 300 de hectare de teren. Cel mai probabil , incendiile au fost generate de utilizarea focului deschis în spatii deschise în scopul igienizãrii terenurilor. Pompierii au identificat cinci dintre proprietarii de terenuri care au utilizat focul deschis în spatii deschise urmând ca acestia sã fie sanctionati cu amenzi cuprinse între 1.000 si 2.500 lei.