Conducerea CEH vrea pãstrarea Minei Lonea

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara va notifica Comisia Europeanã si Consiliul Concurentei pentru a pãstra mina Lonea. Astfel, singura unitate minierã care va fi închisã din cadrul Complexului Energetic Hunedoara este mina Lupeni. Ministerul Energiei a publicat în dezbatere publicã proiectul care priveste acordarea unui ajutor de stat pentru închiderea minelor Lupeni si Lonea.

“S-a aprobat ajutorul de stat pentru închiderea minelor. Am pierdut ceva timp, sunt aproape trei luni de când trebuia aprobat. Orice zi pierdutã ar putea avea consecinte asupra activitãtii noastre, a tuturor. Din acest moment vreau sã facem tot ceea ce se poate ca acesti bani care au fost aprobati ca ajutor de stat pentru închideri de mine sã fie utilizati pe cât se poate în favoarea noastrã. Noi lucrãm la un ajutor de stat pe tip SIEG pe parte energeticã care sperãm cã se va finaliza în existenta a douã grupuri energetice, unul la Paroseni si unul reabilitat la Mintia. Este vorba de douã grupuri de cãrbune pe care doresc sã le sustinem prin productia internã si în acest sens vom face tot ce se poate si tine de noi pentru a modifica ajutorul de stat odatã acordat. Banii acestia sunt certi”,  a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH.

Consiliul Concurentei si Comisia Europeanã vor fi notificate de modificãrile ce urmeazã a fi aduse. “Vom apela la Consiliul Concurentei si Comisia Europeanã astfel încât sã mergem ca variantã de lucru, pe viitor, pe trei exploatãri miniere, sã accesãm întregul ajutor de stat pe mina Lupeni si sã ducem Mina Lupeni, nu pânã în 2017 sfârsitul lui septembrie, ci pânã când se poate acorda acest ajutor de stat, ideal pânã la finele anului 2018. Mina Lonea sã facã parte din rândul minelor cu care vom merge înainte sã alimentãm, în continuare, cele douã termocentrale, Paroseni si Mintia. Cei 200 de milioane sunt foarte importanti pentru noi cã avem niste proiecte, nu o sã îi folosim în investitii, ei au o destinatie foarte exactã. Acesti bani ne vor crea disponibilitãti pentru a finaliza investitia de mediu la Paroseni, a începe minime investitii de supravietuire la Mintia si de a cheltui pe minerit”, a mai spus sursa citatã. Motivul care stã la baza pãstrãrii minei Lonea în detrimentul minei Lupeni este calitatea cãrbunelui. “Lupeniul este încãrcat de o seamã de costuri care nu pot fi eliminate, este o minã foarte mare, foarte întinsã sI cãrbunele necesitã procesare sI toate acestea fac ca gigacaloria sã fie extrem de scumpã”, a mai subliniat Mihael Melczer.

Monika BACIU

Advertisements

5 comentarii la „Conducerea CEH vrea pãstrarea Minei Lonea

 • 3 martie 2017 la 09:53
  Permalink

  Inchideti oadata minele astea paguboase si dati plati compensatorii la oameni ca la inchideri, ca si asa sunt sortite pieirii. Nu o mai dati cu rentabile sau nerentabile. Nici o mina nu este rentabila in actualul sistem de oragnizare si functionare.
  Domnule Melczer daca vrei sa le faci rentabile ar trebui sa desfintati TESA de la toate subunitatile, lasati o singura TESA pentru tot complexul. Nu mai tineti lla toate minele si termocentralele posturi de directori, ingineri sefi, contabili sefi. Pe unde mergi numai sefi, sefi si iarasi sefi. E de speriat cati sefi sunt.
  Facetile toatt sucursalele sectii, cu un singur sef de sectie si atat. Care este ratinamentul economic pentru mentinerea unei armate de TESA adica directori si asa mai departe.
  Si mai este o singura cauza si una foarte esentiala, adica o regula clara si unica care sa se aplice indiferent de functie, culoare politica, adica cei care indeplinesc conditii de pensionare sau au indeplinit , acasa cu ei. Nu poti sa dai oameni afara si sa mentii pe tot felul de posturi pensionabili.
  Asta vrea poporul domnule Melczer.

  Răspunde
 • 3 martie 2017 la 13:20
  Permalink

  din contra mai deschideti cateva mine si faceti angajari si mai lasati tesa in pace ca ca fara ei sunteti ca fara chiloti

  Răspunde
  • 5 martie 2017 la 10:31
   Permalink

   zdreanto ai grija ca ai sa stai in birou pana i-ti cresc bureti la kur

   Răspunde
 • 3 martie 2017 la 20:26
  Permalink

  Dulce „amandina” bag seama ca esti vreo „tesa” si de aceea te cacarisesti cand scrii.

  Răspunde
 • 5 martie 2017 la 20:09
  Permalink

  Angajati tineri si dati salarii mari ca ne plang copi de foame si nevestele noastre sio trag pe bani cu diversi politisti si alti patroni.Si trageti tevile de incalzire pana la usa apartamentelor ca sa nu fie pierderi iar noi sa nu platim curent, incalzire si sa iesim la pensie la 35 ani. Si tevile sa fie de inox. Votam psd.Onoare munci!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.