Vicepremierul Românei Sevil Shhaideh a ajuns la Deva si, atunci când a fost întrebatã dacã va continua ideea pe care a pornit premierul Dacian Ciolos si vicepremierul Vasile Dîncu la Petrosani a fost transantã.

A spus cã nu existã niciun act normativ care sã stabileascã si cum va fi finantatã Unitatea de Asistentã Tehnicã inauguratã la Petrosani, iar acum oportunitãtile sunt legate de fondurile europene si absorbtia lor.

„Nu pot comenta ce a fãcut sau ce nu a fãcut Guvernul trecut. Înteleg, din discutiile cu primarii, cã s-a propus un memorandum, deci nici un act normativ de nivel primar, care sã stabileascã înfiintarea unor structuri guvernamentale de asistentã tehnicã, cu finantare, fie de la Ministerul Dezvoltãrii, fie din altã parte. Deci nu existã. Eu cred cã, prezenta mea si a tururor specialistilor,  fie la nivelul Agentiei de Dezvoltare Economicã a judetului Hunedoara, fie  a celor de la Autoritãtile de management din Ministerul pe care îl reprezint, este mult mai eficace si va produce rezultate mult mai rapide, decât ceva asumat pe o hârtie si care nu existã”, a declarat Sevil Shhaideh, vicepremierul României. La Deva, vicepremierul Shhaideh s-a întâlnit cu primarii din zona noastrã si le-a propus întreg sprijinul sãu, pentru a continua sã atragã fonduri europene, asa cum au fãcut si pânã acum, doar cã le-a promis o legãturã mai strânsã în acest sens.  „Eu am solicitat tuturor autoritãtilor sã fie foarte atente ce proiecte îsi pregãtesc. Am constatat cã au depus foarte multe la nivelul Fondurilor Europene si îi încurajez sã continue asa si i-am rugat, împreunã, sã îsi stabileascã, cu presedintele CJH, ce probleme au, fie în accesarea fondurilor, fie a programelor guvernamentale, iar eu trimit echipe de la nivelul ministerelor de câte ori autoritãtile o vor solicita. Am constatat cã nimeni, timp de un an si douã luni, nu a discutat cu adevãrat cu primarii  despre blocajele pe care le-au avut”, a mai precizat  vicepremierul. Cât priveste Unitatea de Asistentã Tehnicã ce a fost gânditã de Guvernul tehnocrat, Sevil Shhaideh a conchis: „Dacã aceste unitãti ar fi functionat anul trecut, probabil cã rata de absorbtie ar fi fost mai mare, dar, permiteti-mi mie sã las lucrurile sã se întâmple si sã nu le pun pe hârtie, fãrã sã existe”.

Diana Mitrache