Un sobor de preoti ortodocsi din Petrosani vor oficia slujba de rugãciune, duminicã de la ora 17,00, la Biserica Sfânta Varvara din Cartierul Aeroport.  Acolo, credinciosii sunt îndemnati sã vinã si sã se roage, pentru cã o astfel de icoanã, ajunsã aici, în Postul Pastelui, cum este Prodromita, este o binecuvântare pentru toatã lumea crestinã. Icoana are o istorie absolut tulburãtoare, iar credinicosii sunt asteptati sã participe la slujba de duminicã seara.

„Va veni o icoanã deosebitã, de la Mãnãstirea Sfânta Elisabeta din Cluj. Aceasta este o copie a icoanei fãcãtoare de minuni Prodromita, o icoanã realizatã în acelasi schit si dupã aceeasi rânduialã. În 1863 ea a fost pictatã de un moldovean pe nume Nicolau Iordache. El a pictat-o rugându-se si postind. Pãrintii care au cerut sã facã aceastã icoanã, i-au pus aceastã conditie si, ajungând sã facã chipul Maicii Domnului de pe icoanã, nu-i iesea. Si atunci, a adormit foarte ostenit si supãrat, iar dimineata, închinându-se, a gãsit icoana gata pictatã. Deci, icoana din Muntele Athos a fost pictatã printr-o minune dumnezeiascã”, a explicat pãrintele Ciprian Marton, preot al Bisericii Sfânta Varvara din Petrosani.  La Petrosani ajunge duminicã, însã, o copie fidelã a icoanei din Muntele Athos, iar la rugãciune va participa un sobor de preoti din zona noastrã.

„Va fi un sfânt maslu de obste. O sã fim cel putin 7 preoti, preotii din Petrosani si altii, iar de la Mãnãstirea din Cluj vine pãrintele Zamfirache si poate si alti pãrinti cu dânsul. Ideea este sã fim cu totii, sã ne bucurãm si sã Îi dãm slavã Lui Dumnezeu, pentru cã suntem în Postul Pastelui, o perioadã în care Biserica ne cheamã sã fim mai buni, mai întelepti”, a conchis pãrintele Ciprian Marton, preot al Bisericii Sfânta Varvara.

Diana Mitrache