Alesii de la Petrila resping pe bandã rulanta investitiile private

Dupã ce în editia de ieri a cotidianului Cronica Vãii Jiului arãtam cum alesii locali de la Petrila au ignorat o propunere a unei companii de a investi în oras 5 milioane de euro, acum vã prezentãm cum, aceeasi consilieri locali, resping o altã investitie a unui privat.

Petrila ar fi putut avea o bazã de agrement, însã consilierii locali ai PNL s-au opus acestui proiect de hotãrâre. Un tânãr a vrut sã realizeze o bazã de agrement pe un lac situat la baza fostei gropi de gunoi din localitate. Edilii au vrut sã îi concesioneze lacul pe o perioadã de 49 de ani, dar consilierii locali de la PNL s-au opus.

“Nu am fost de acord pentru cã nu stim cu exactitate ce vrea sã facã. Nu putem aproba o concesiune pe o perioadã de 49 de ani fãrã ca noi sã vedem mãcar persoana respectivã. Practic am respins proiectul pe aceleasi considerente pe care am respins si proiectul cu hala de productie (http://cronicavj.ro/wp/?p=59225)”, a declarat Constantin Ramascanu, consilier local PNL Petrila.

Edilii spun cã un tânãr a vrut sã realizeze o bazã de agrement, investitia fiind 100% privatã. “E vorba de un tânãr care a fost plecat în strãinãtate si a lucrat la o astfel de bazã. Acesta a strâns niste bani si a vrut sã vinã acasã sã înceapã o afacere cu 22.000 de euro. Am fi avut si noi ca localitate de câstigat”, a declarat Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.  Tânãrul dorea sã realizeze o bazã de agrement si pescuit sportiv, iar acesta a anexat o simplã cerere.  “Solicit în vederea concesiunii, o suprafatã de teren, aproximativ  2 hectare, situate în zona Dealul Maleii, incluzând sI luciul de apã situat pe acelasI teren. Solicit suprafata terenului respective în vederea amenajãrii unui spatiu de agrement si pescuit sportiv-recreativ”, aratã tânãrul în solicitarea adresatã Primãriei Petrila.  Edilii nu au stat pe gânduri si au întocmit proiectul de hotãrâre prin care propuneau a i se atribui tânãrului, prin concesiune, mii de metri pãtrati de teren si luciu de apã. Mai exact proiectul prevedea “aprobarea concesionãrii prin licitatie publicã a douã parcele de teren în suprafatã de 5500 mp evidentiat în CF nr. 63546, respective 6938 mp evidentiat în CF nr. 63547 si a luciului de apã în suprafatã de 8668 mp, evidentiat în CF 62990, situate în extravilanul localitãtii, în vedera desfãsurãrii de activitãti de agrement si pescuit sportiv”. “Tinând cont cã prina tribuirea contractului de concesiune pentru terenul mai sus mentionat, se vor aduce venituri la bugetul local, se vor crea noi locuri de muncã si se va valorifica potentialul turistic al zonei (…) propun Consiliului Local dezbaterea si aprobarea proiectului în forma prezentã”, aratã nota de fundamentare.  Numai cã proiectul a fost respins de consilieri, care motiveazã cã nu este normal ca asemenea suprafete de teren si apã sã fie concesionate în baza unei simple cereri de mânã.

Pretul de concesiune propus a fost de 0,05 lei/mp/teren si luciu de apã, contractul având o perioadã de 49 de ani cu posibilitatea de a fi prelungit.

Monika BACIU

 

Un comentariu la „Alesii de la Petrila resping pe bandã rulanta investitiile private

 • 3 martie 2017 la 10:55
  Permalink

  Ce baza de agrment la 22000 de euro, voi sunteti sariti de pe fix.
  La banii astia poate numai pescuit sportiv sub apa, ca acolo nu se vede investitia „masiva de 22000 euro”. 🙂
  Fundu baltii negru si namolos reteta succesului in afaceri
  Aici este voba de o metoda veche de-a intra alcineva in posesie, care defapt nu exista si nu vrea sa apara in acte, care spala la negru ori ce leu, sau vrea sa albeasca o suma mare de bani care nu exista legal.
  EX: Luam in tracalau il bagam in fata, i dam 22000 euro bani de seminte si o masinuta de teren la mana a doua, sa nu para sarac, pe care il facem investitor legal cu acte inregula si incepand de maine se naste proaspatul patron cunoscut ca:
  Ala de la balta de agrement, cu suv-ul negru si cu bagaboanta aia buna, da stirba, dupa care investitorul adevarat care nu vrea sa apara in acte, spala sau albeste cam tot ce prinde. Bani sunt redirectionati catre preteni de partid si plocoane in cotlete alcool de calitate si dansatoare de partid, pe masa.
  Cand ciorba se sparge si in general se sparge prostu ramane la judecata, sifonarul dispare cu tot, fara nici o urma, ca si cum nu ar fi existat vreodata.
  Intodeauna in spatele acestei metode este un „pretenar” al cuiva din PSD, ca si in cazul de fata, sau alt partid prieten aflat la putere. Metoda-i veche !
  Acest lucru este clar ca buna ziua !
  Oameni buni, investitorii seriosi vin si-ti trantesc in fata un plan, ATENTIE, serios pe termen lung si un extras real de cont de cateva milioane de euro.
  Cu 22000 euro esti muritor de foame nu investitor sau in cel mai fericit caz daca ai grije si mananci numai in iaurt ieftin, posibil sa devii, buticar, chioscar, pietar, de frunte in vreo cativa ani, daca lucrezi corect !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.