Politistii din Petrosani au deschis un dosar penal si fac cercetãri cu privire la cazul din adãpostul public Petrosani, unde un cãtelus a fost gãsit în comã de cãtre reprezentantii unui ONG.

Politistii verificã dacã este vorba de un caz de infractiuni de cruzime împotriva animalelor ori altã infractiune. Câinele poreclit ”Oitã” a murit la o clinicã veterinarã câteva zile mai târziu. Voluntarii au considerat cã angajatii adãpostului public sunt rãspunzãtori, pentru cã au tinut puiul într-un padoc alãturi de câini adulti, desi legea spune cã puii ar trebui separati. ”Oitã” ar fi fost omorât de câinii adulti, dar nu s-a exclus nici varianta ca un angajat al adãpostului sã-l fi maltratat.  ”Politia Municipiului Petrosani a întocmit un dosar penal, se vor face audieri în cauzã si apoi se va da o solutie legalã. Cercetãrile sunt deocamdatã în curs”, a declarat subcomisarul Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Cazul cãtelusului de la adãpostul public din Petrosani a intrat si în atentia conducerii Consiliului Judetean Hunedoara, iar presedintele institutiei a cerut explicatii directorului „Serviciului judetean pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân”.

”Am discutat cu directorul Cioran si i-am cerut sã ia toate mãsurile ca lucrurile sã nu se mai repete. Cel care este acolo (n.r. adãpostul din Petrosani) responsabil de centru trebuie sã aibã altã atitudine. O sã vedem ce este acolo, o sã mã ocup de situatia de la centrul din Petrosani”, a declarat, Mircea Bobora, presedintele CJ Hunedoara.  O sesizare cu privire la situatia din adãpostul public din Petrosani a ajuns si pe masa Directiei Sanitar Veterinare Hunedoara, iar conducerea a dispus o anchetã.

Maximilian Gânju