Politia Petrosani si DSV Hunedoara fac cercetãri în cazul cãtelului mort în adãpostul public

Politistii din Petrosani au deschis un dosar penal si fac cercetãri cu privire la cazul din adãpostul public Petrosani, unde un cãtelus a fost gãsit în comã de cãtre reprezentantii unui ONG.

Politistii verificã dacã este vorba de un caz de infractiuni de cruzime împotriva animalelor ori altã infractiune. Câinele poreclit ”Oitã” a murit la o clinicã veterinarã câteva zile mai târziu. Voluntarii au considerat cã angajatii adãpostului public sunt rãspunzãtori, pentru cã au tinut puiul într-un padoc alãturi de câini adulti, desi legea spune cã puii ar trebui separati. ”Oitã” ar fi fost omorât de câinii adulti, dar nu s-a exclus nici varianta ca un angajat al adãpostului sã-l fi maltratat.  ”Politia Municipiului Petrosani a întocmit un dosar penal, se vor face audieri în cauzã si apoi se va da o solutie legalã. Cercetãrile sunt deocamdatã în curs”, a declarat subcomisarul Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Cazul cãtelusului de la adãpostul public din Petrosani a intrat si în atentia conducerii Consiliului Judetean Hunedoara, iar presedintele institutiei a cerut explicatii directorului „Serviciului judetean pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân”.

”Am discutat cu directorul Cioran si i-am cerut sã ia toate mãsurile ca lucrurile sã nu se mai repete. Cel care este acolo (n.r. adãpostul din Petrosani) responsabil de centru trebuie sã aibã altã atitudine. O sã vedem ce este acolo, o sã mã ocup de situatia de la centrul din Petrosani”, a declarat, Mircea Bobora, presedintele CJ Hunedoara.  O sesizare cu privire la situatia din adãpostul public din Petrosani a ajuns si pe masa Directiei Sanitar Veterinare Hunedoara, iar conducerea a dispus o anchetã.

Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *