Petre Nica dã concurs pe un post pe care îl ocupã deja

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Petre Nica, actualmente director general adjunct, dã, în aceastã dimineatã, concurs ca sã ocupe postul pe care stã din ianuarie. Potrivit celor care organizeazã acest concurs, respectiv angajatorul Complexul Energetic Hunedoara, Nica va trebui sã facã fatã unui test, bibliografia cuprinzând Legea Minelor, normele de sãnãtate si securitate în muncã, Codul Muncii, ori date din Contractul Colectiv de Muncã, pe care l-a si negociat pe când era lider al minerilor, dar i se cere concurentului si o anumitã vechime si pricepere.

Colegii sãi spun, însã, cã acest concurs este organizat în premierã si oricine se putea prezenta, dacã îndeplinea conditiile impuse de angajator. „Din ce stiu eu, un astfel de post de director adjunct pe minerit a mai fost, dar concurs pe aceastã functie nu s-a dat. Este o premierã.  Va fi organizat în data de 28 februarie si, din câte am vãzut, este la CEH afisat anuntul si  nu stiu dacã s-a mai înscris si altcineva, pentru cã putea oricine”, a declarat Ion Ciubotaru, lider al Sindicatului Muntele.

1-1

Concursul este organizat marti, 28 februarie 2017, de la ora 10,00, iar tot atunci este organizat si concursul pentru postul de director general adjunct pentru coordonarea activitãtii energetice din cadrul CEH, post ocupat, tot din ianuarie, si tot fãrã concurs, de Horia Giurgiu. Sunt si voci care spun cã acum vor sã li se garanteze celor doi postul ocupat la începutul anului, politic, iar criteriile ce le-au fost impuse pot fi îndeplinite de putini angajati. Concurentilor li se cer studii universitare de lungã duratã, cu specializarea masini si instalatii miniere, sau minerit, respectiv termoenergeticã, dar si sã fi practicat meseria pentru care  au obtinut diplomele universitare minim 15 ani si sã fi avut o functie de conducere timp de minim 10 ani. Si, ca nu cumva vreun alt sindicalist sã se înscrie, conditiile impuse aratã cã functia de director adjunct este incompatibilã cu cea de conducere a vreunei organizatii sindicale cu personalitate juridicã.

Diana Mitrache

5 thoughts on “Petre Nica dã concurs pe un post pe care îl ocupã deja

 • 27 februarie 2017 at 20:12
  Permalink

  sa fie brunet sa se iubeasca cu fifi sa fie micinos si politician ratat…..ma mir ca au omis aceste calitati….

  Reply
 • 27 februarie 2017 at 20:29
  Permalink

  am auzit ca la concurs se inscrie si un anume JURCA DECEMEU alintat de mineri si sarman asfalte mare blogger pe fb si tepar in viata de zi cu zi….adisor hai daca te tine cureaua sa ti apreciem cunostintele si inteligenta…..facem pariu ca nica nici cu subiectele servite nu i in stare sa faca o lucrare ca lumea poate i o scrie tipa de la GDD.

  Reply
 • 27 februarie 2017 at 22:36
  Permalink

  Suntem foarte curiosi cine va face parte din comisia de concurs. Ce-i va recomanda pentru aceasta comisie? Pai domle Melczer asigura-i lu Nica scaunul pe viitor ca tu oricum te vor zbura PSD-istii ca pe o masea stricata si nu va mai putea salva tactu Molot!
  Oricum e o mascarada acest concurs.
  Si ca o intrebare din partea votantilor PSD pentru Resmerita si Nistor.
  Pentru ce dracu v-am votat ca sa ne vindeti lu Molot si oamenilor lui? E adevarat ca PSD a cedat CEH-ul la ALDE, in urma unor trocuri politice? Piticul ala infractor de Molot acum nu stie cum sa isi umfle iar conturile si buzunarele dupa ce la scuturat bine DNA? Ce dracu faceti de mentineti la conducerea CEH asemenea specimene? Adevarul este ca PSD nu are oameni cu ceva in pantaloni sa fie hotarati sa schimbe clanul din fruntea CEH, le este frica si de umbra lor. Se vede si la cele mai inalte niveluri ale PSD. Niste fricosi sa mai bine zis niste lasi. Imi pare rau si mie si multor oameni ca v-am dat votul.

  Reply
 • 28 februarie 2017 at 10:01
  Permalink

  Nu cred ca votantii psd il vor pe nica dar sigur nu vor sa vada in ceh profitori si slugi ale clanului penal resmerita precum dragoi si jurca

  Reply
 • 1 martie 2017 at 10:33
  Permalink

  Intr-o tara democrata politicul nu are ce sa se implice in conducerile firmelor. Ele trebuie conduse de catre manageri bine pregatiti nu de mascarici politici.Dar noi cum ne aflam in tara hotilor nu respectam democratia.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *