Se cautã 100 de electricieni, lãcãtusi si mineri la mina Vulcan

Mina Vulcan are nevoie de personal pentru a scoate cãrbuni si acolo se vor face angajãri.  Cel putin 100 de oameni sunt în plan, desi necesarul ar fi triplu, însã, din aceastã sãptãmânã, cei din conducerea minei au demarat o analizã pe sectoare si compartimente, ca sã stie exact ce au nevoie. Totusi, cei care lucreazã la minã spun cã 100 sunt putini.

„Din ce stiu eu, prioritate la angajare sunt meseriile de electrician de minã, lãcãtusi de minã, pânã la  munictori necalificati. Nu este nevoie doar de 100 de angajãri, ci azi ar fi nevoie de cel putin 300 de angajãri, fiindcã ei au preliminat un numãr de salariati, azi este alt numãr si continuã sã iasã la pensie, asa cã ar fi nevoie de peste 300 de salariati”, a spus Ion Ciubotaru, lider sindical la Mina Vulcan.   Si pentru cã este nevoie de oameni calificati pe diverse meserii, nu este exclus ca sã fie adusi înapoi la lucru minerii care s-au disponibilizat de-a lungul timpului, ei fiind singurii care au astfel de calificãri si, desigur, experientã. Asta, dupã ce se cautã personal si la minele pe închidere. „S-a fãcut de cãtre CEH la sucursalele EM Paroseni, Uricani, Lupeni, Lonea, o adresã, prin care, dacã au surplus de personal calificat sã fie transferati cãtre Vulcan, dupã care, dacã sunt solicitãri noi, sã fie si aceia încadrati”, a adãugat Ciubotaru.  Ultimele angajãri la minele din Valea Jiului s-au fãcut în noiembrie 2014, când la Mina Vulcan s-au angajat 50 de tineri, iar la Lonea alti 25 de mineri.

Diana Mitrache

Advertisements

4 comentarii la „Se cautã 100 de electricieni, lãcãtusi si mineri la mina Vulcan

 • 28 februarie 2017 la 10:50
  Permalink

  Pardon, noi vrem salarii mari, nu munca. Eteee la ei. Si sa iesim la pensie la 40 de ani. Si prime fara numar. A se scuti.

 • 28 februarie 2017 la 17:53
  Permalink

  dl melczer atentia la angajari ultimele le a facut clanul penal remerita si sunt multi pilosi care nu calca pe la sut vin numai la bancomat…un exemplu odrasla unui ziarist lingau al clanului penal un buhai gras si cu mustata si libidinos a carui odrasla e ponata fictiv la noi la mina…..in fituica lui la ordinul stapinilor v a atacat de multe ori….cum dracu il cheama chiar nu mi incarc memoria cu numele slugilor dar are un ziar ceva cu valea jiului.

 • 28 februarie 2017 la 19:57
  Permalink

  pe buhaiul libidinos nde care se face referire il cheama A,V….SCRIITOR DE casa al famigliei resmerita …dar e misto alta treaba fanfara la vulcan o dirijeaza o lipitoare cu conditii de pensie vesnic pontat fictiv liderul cibotaru….dl melczer asta nu pleaca la pensie sa angajam un tinar?

 • 7 ianuarie 2018 la 20:40
  Permalink

  angajeaz? pensionari ?

Comentariile sunt închise.