Cei 27 de inculpati acuzati de contrabanda cu tigari si care au fost retinuti in urma raziei derulate la inceputul acestei luni in Valea Jiului si in judetele Arad, Timis, Olt, Bihor, Suceava, raman in arest.

Curtea de Apel Alba Iulia, care a judecat recursurile inaintate atat de inculpati cat si de DIICOT impotriva hotararii Tribunalului Hunedoara din data de 7 iulie a modificat doar temeiul pentru care s-au admis propunerile de arestare. In schimb, a mentinut masura arestarii preventive pentru cei 27 de contrabandisti arestati preventiv prin decizia Tribunalului Hunedoara pronuntata in data de 7 iulie. Mai mult, in urma admiterii recursului formulat de DIICOT, s-a dispus arestarea preventiva si pentru doi dintre cei cinci inculpati pentru care Tribunalul Hunedoara a dispus masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu.

Cele 32 de persoane sunt acuzate ca au facut parte dintr-o grupare infractionala organizata specializata in contrabanda cu tigari introduse ilegal pe teritoriul Romaniei din Serbia, Ucraina si Republica Moldova. „Hotararea Curtii de Apel Alba Iulia pronuntata in sedinta publica in aceasta dupa amiaza este definitiva, 29 de inculpati urmand sa fie cercetati in  continuare in stare de arest preventiv, in timp ce 3 inculpati vor fi cercetati in stare de libertate cu interdictia de a parasi localitatea de domiciliu si cu respectarea celorlalte obligatii stabilite de instanta”, a declarat Cosmin Munteanu, purtator de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia.  Conform anchehatorilor, prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la aproximativ 2,5 milioane de lei.

Carmen Cosman