Universitatea Petrosani, dupã un an de normalitate

A trecut un an de la instalarea noii echipe de conducere din fruntea Universitãtii din Petrosani. În urma alegerilor care au avut loc anul trecut, institutia de învãtãmânt superior din Valea Jiului a primit un suflu nou, fiind modificatã structura de conducere.

Prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai a fost ales ca rector al Universitãtii Petrosani. Cei trei prorectori ai institutiei de învãtãmânt superior sunt prof.univ.habil.dr.ing.dr.ec. Eduard Edelhauser, conf.univ dr.ec. Codruta Dura si prof.univ. habil.dr.ing. Roland Moraru. Reprezentantii Universitãtii sustin cã institutia de învãtãmânt superior a intrat pe un fãgas normal dupã instalarea noii echipe de conducere.

“Alegerile au avut loc în mod democratic, acestea s-au realizat în urma a douã turururi de scrutin. Noi credem cã putem spune cã Universitatea din Petrosani a intrat în normalitate, odatã cu noua structurã de conducere. Pe parcursul anului trecut am încheiat mai multe parteneriate care sã vinã în sprijinul studentilor. Poate una dintre cele mai importante realizãri ale noastre este înfiintarea unui materat în limba englezã, iar planurile noastre sunt de a ridica si mai mult stacheta învãtãmântului superior din Valea Jiului prin înfiintarea unui program de doctorat în limba englezã. Nu trebuie sã uitãm cã Universitatea din Petrosani are o istorie de aproape 70 de ani, fiind continuatoarea Institutului de Mine, care a functionat în Bucuresti aproape 70 de ani, iar din anul universitar 1957 – 1958 a functionat la Petrosani”, spun reprezentantii Universitãtii din Petrosani. “În ultimul an, Universitatea din Petrosani a avut o altã imagine în Valea Jiului, iar anul acesta vrem sã arãtãm noua fatã a institutiei de învãtãmânt superior si la nivelul judetului Hunedoara si nu numai”, a declarat Eduard Edelhauser, prorectorul Universitãtii Petrosani. Universitatea din Petrosani trebuie sã facã fatã si unor provocãri pe care le înfruntã si celelalte institutii de învãtãmânt superior din tarã, precum scãderea numãrului de studenti. În timp ce la alte institutii de învãtãmânt superior existã programe de licentã care au intrat în lichidare, noua structurã de conducere a Universitãtii Petrosani încearcã sã atragã studenti prin înfiintarea unor noi programe cât mai atractive si cãutate.

Monika BACIU

6 thoughts on “Universitatea Petrosani, dupã un an de normalitate

 • 26 februarie 2017 at 20:11
  Permalink

  Un profesor si-a dat demisia de onoare din Senat. Atat de democratice au fost alegerile…poate va dati si voi doctoratul, de le ridicati osanale politrucilor…

  Reply
 • 26 februarie 2017 at 20:53
  Permalink

  foarte frumoasa poza cu cei trei …unul care a darimat cotetul lui ritzi beat mort mare rector mulgator fruntas din consilii de administratie,altul care iesea cu caciula pe ochi din sediul politiei pentru matrapazlicuri cu studente curve aduse pe la cabane si al treilea suspect de un pic de plagiat…pai nu va e rusine ce normalitate e asta ..intr o tara civilizata un betiv cu 2la mie nu era rector veci nici unul care e amestecat in dosare de prostitutie.

  Reply
 • 27 februarie 2017 at 08:43
  Permalink

  Atata normalitate e, ca dupa un an de la alegeri universitatea nu are inca un director administrativ. Prietenii stiu de ce.

  Reply
 • 27 februarie 2017 at 14:22
  Permalink

  domnule radu sorin de ce universitatea nu s a constituit parte civila referitor la sumele cu care a fost pagubita de ciodaru dacian asa a fost ordinul de la nistor?e cam ilegal si deveniti complice si mai aveti o condamnare pentru doi la mie alcol la volan lucru care intr o societate bazata pe valori morale nu v ar fi permis sa participati la concursul pentru functia de rector…..ce v a spus nistor raducu ciocu mic ca te scot din CA de la ape si inchideri mine si nu mai mulgi?

  Reply
 • 27 februarie 2017 at 17:53
  Permalink

  Atat timp cat DNA Alba Iulia este cea mai slaba structura teritoriala din tara (apropo: cate dosare ati auzit trimise in judecata de DNA Alba???, comparativ cu celelalte structuri teritoriale) niste haimanale ca astea isi vor face de cap. Una peste alta acest rector trebuia sa intre in puscarie. I-a uite prevederile legale conform codului rutier:

  .,se permite o limita superioara maxima de 0,2 g/l alcool pur in sange, aferent consumului unei beri sau al unui pahar de vin. Depasirea limitei de 0,2 g/l alcool pur in sange constituie contraventie, cu conditia ca alcoolemia sa nu depaseasca 0,5 g/l alcool pur in sange (caz care atrage o amenda contraventionala de 21-50 de puncte de amenda si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 180 de zile); in caz contrar, daca alcoolemia depaseste granita superioara de 0,5 g/l alcool pur, fapta constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea intre 1 si 5 ani.

  Ce pedeapsa a primit domnul rector? amenda penala, total contrar prevederilor legale. Sa nu te pishi pe ea de justitie???

  Altfel spus: domnul rector este un puscarias scapat de puscarie de coruptia din judecatorii si DNA Alba IUlia.

  Si voi va intrebati de ce nu face si nu drege impotriva lui Ciordaru….pai …corb la corb….si se santajeaza intre ei de nu se poate. Ce? E Imposibil??? Ideea e ca judecatorul care a dat sentinta asta este UN INCOMPETENT SAU UN CORUPT????

  Cica, normalitate…..!!!!????

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *