Statiunea montanã Straja este în continuã expansiune. Când autoritãtile locale si investitorii privati luptã pentru aceleasi deziderate, succesul este asigurat. Pe acest principiu functioneazã si statiunea montanã Straja, acolo unde în fiecare weekend pe pârtii sunt mii de turisti.

La începutul sezonului de iarnã a fost pus în functiune încã un telescaun în statiunea montanã, investitia fiind privatã în proportie de 100%. Omul de afaceri Emil Pãrãu a pus în functiune un nou telescaun astfel încât sã faciliteze accesul turistilor pe pârtii. În paralel, autoritãtile locale continuã lucrãrile de investitii menite a dezvolta infrastructura turisticã. Totodatã, anul acesta edilii din Lupeni au semnat un parteneriat cu proprietarii de instalatii de transport pe cablu din Straja si au implementat un sistem unic de ticketing.  “Noi dorim sã demarãm douã proiecte importante, un studiu privind PUZ-ul pentru statiunea Straja. Vrem sã încheiem un plan privind sistemul de conducte care vor alimenta hidrantii de incendiu pe toate strãdutele care se vor forma în statiunea Straja si în primãvarã vom continua lucrãrile de canalizare care vor duce Straja la standarde europene. În ceea ce priveste dezvoltarea domeniului schiabil noi am reusit sã facem pârtia de sub telegondolã pânã la punctul de îmbarcare, ceea ce a fost un plus pentru statiune întrucât pârtia este destul de lungã de la întoarcere si pânã la pârtie”,  a declarat Iacob Mesarosi, primarul interimar al municipiului Lupeni.

Existã însã o problemã cu care se confruntã cabanierii. Apa din rezervoare scade destul de dramatic, astfel cã alimentarea cu apã potabilã a statiunii montane se realizeazã cu dificultate. Edilii promit cã incovenientul va fi remediat în acest an odatã cu punerea în functiune a noilor bazine de apã. “Debitul de apã este mai mic, dar sperãm ca în primãvarã sã putem rezolva cele douã bazine de 2X150 si atunci va fi apã suficientã si nu vom mai fi nevoiti sã alimentãm tunurile de apã din rezervoarele care sunt destinate apei pentru consum”, a mai spus sursa citatã.  De la începutul sezonul de iarnã si pânã la ora aceasta, domeniul schiabil Straja a adus la bugetul local al municipiului Lupeni suma de 75.000 de lei.

Monika BACIU