A început, sontâc-sontâc, Liga a II-a la fotbal, ceva ce aminteste de Divizia „B”. O ligã cu un tablou brãzdat de neîmpliniri, cu echipe obscure, din care doar F.C. Brasov, U.T.A., Olimpia Satu Mare, Dacia Unirea Brãila sau C.S. Mioveni mai amintesc de vremurile de odinioarã. Alãturi de programul ultimelor 17 etape din retur, facem un „remember” la un moment al prezentei Vãii Jiului în Divizia „B”.

17-1

Remember – ACUM TREI DECENII, CU DOUÃ ECHIPE ÎN „B”

Returul în Seria a III-a a Diviziei „B”, editia 1985-1986 se reia pe 16 martie 1986. Cu Jiul Petrosani pe locul 1, Minerul Lupeni pe locul 18, ultimul… Jiul va începe în fortã,  2-0 cu U.T.A. (goluri Gãman si Lasconi), Minerul Lupeni pierde, 0-3 la Olimpia Satu Mare. Etapele se scurg, cele douã  echipe rãmân pe aceleasi pozitii, de pe care se vor întâlni în meciul direct pe 21 mai 1986, la Petrosani. Dupã un meci cu scântei în tur (Jiul câstigase la Lupeni cu 2-1), victorie zdrobitoare a Jiului, cu 7-1!, A fost meciul lui Horatiu Lasconi care a marcat de 5 ori, plus alte douã goluri semnate I. Dosan si Vancea, Nelu Pãuna  marcând pentru Lupeni.

Au jucat atunci echipele:
Jiul (antr. Gigi Multescu): Toma – B. Popescu (min. 73 Florescu), Buzduga, Fl. Neagu, Stana – Szekely (min. 68 Gãman), Multescu, I. Dosan – Bãlutã, Vancea, Lasconi.
Minerul Lupeni (antr. C. Cotroazã): Coge (min. 31 Marton) – C. Ungureanu, Vaidasigan, Dina, Terche – I. Popa (min. 80 Postelnicu), Muia, Nichimis – N. Pãuna, Bãtan, Colceag.

Era însã un derby de Valea Jiului în „B”!

Genu TUTU