Câini ucisi în adãpostul public de la Petrosani

Patrupedul a fost gãsit în comã în adãpostul public si a murit dupã douã zile. Voluntarii unei asociatii private s-au strãduit sã-l salveze, dar medicii n-au mai putut face nimic. Serviciul judetean pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân Hunedoara a demarat o anchetã pentru a vedea ce s-a întâmplat. Si presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Bobora cere explicatii cu privire la situatia de la Petrosani.

Cazul revoltãtor a fost descoperit de voluntarii unei Asociatiei ”Dare to Care” dupã o vizitã în adãpostul public de la Petrosani, centru aflat în subordinea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitarã – „Serviciul judetean pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân”. Voluntarii au mers cu hranã la cânii din ecarisaj si au gãsit un pui în aceeasi boxã cu cei adulti. L-au hrãnit si dupã douã zile au revenit în adãpost, dar au descoperit cãtelusul poreclit ”Oitã” în comã. Andreea Huszar, reprezentant ”Dare to Care” spune cã ”Oitã” a fost dus la un medic veterinar, dar dupã douã zile a murit. Puiul a murit din cauza agresiunii si nu se stie dacã a fost bãtut de ceilalti câini din boxã ori de angajatii ecarisajului.

Presedintele „Serviciului judetean pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân”, medicul Adrian Cioran a fost informat în legãturã cu acest caz.

”Eu nu tolerez asa ceva, ei stiu cã dacã i-am prins cã fac astfel de lucruri, imediat au plecat acasã. Nimeni nu-si bate joc de munca mea din 2012 si pânã în prezent stiind foarte bine cât suflet am pus ca asociatia sã functioneze. (…) Este greu sã ai oameni care sã fie exceptionali, chiar ne confruntãm cu o crizã de personal, dar am sã vãd exact despre ce este vorba. Este un caz de care o sã mã ocup si o sã-l investighez. Avem câini care se aflã în adãpost de ani de zile si puteti vedea cum sunt tinuti, aratã exceptional”, a declarat medicul Cioran. La Petrosani situatia nu este deloc asa cum o descrie seful Serviciului judetean pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân.

”Sunt pui sub sase luni care nu au voie în adãpost si care urmeazã sã moarã. Sunt câini groaznic de muscati, au labele infectate si nu mai calcã pe ele. Câinii se mãnâncã între ei, pur si simplu se mãnâncã între ei. (…) Eu mã duc cu inima frântã acolo si trebuie sã mã rog de cei de la adãpost, sã mã lase sã intru în curte ca sã hrãnesc câinii, desi prin lege am voie. Mi s-a spus cã de ce nu îi iau pe toti acasã, au sãrit la mine si mai cã mã bãteau”, spune Adriana Gruia, voluntar ”Dare to Care”.

Au antecedente

Recent, responsabilul ecarisajului din Petrosani a fost acuzat cã a bruscat douã voluntare ale asociatiei, iar pentru a fi temperat a fost nevoie de interventia politistilor. Presedintele ”Serviciului judetean pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân” sustine cã a reactionat imediat dupã ce a aflat de incident. ”S-a luat o decizie administrativã pentru acest domn tehnician. (…) Este o comisie de disciplinã în curs de desfãsurare si apoi se va decide ce mãsuri se impun, nu iau decizii pripite”, mai spune medicul Cioran. Incidentul a fost mediatizat în întreaga lume datã fiind colaborarea internationalã a asociatiei si a pãtat imaginea Vãii Jiului.

Maximilian Gânju

9 comentarii la „Câini ucisi în adãpostul public de la Petrosani

 • 24 februarie 2017 la 10:27
  Permalink

  nu zau mare problema a murit o javra declarati doliu national desteptilor serviciu judetean de ocrotire doctori ingrijitori etc totul pe banul public statul asta destept ar putea dona centrele astea asociatiilor sa le administreze pe banul lor ca sa nu ”pateze” imaginea orasului o societate unde multi batrani nu si pot lua o pita unde copii sunt chinuiti de ”parinti”care ar trebuii sa stea in custi in locul javrelor pe astia ar trebuii sa i ajute asociatiile astea nu javrele aflate in coma

  Răspunde
  • 24 februarie 2017 la 20:46
   Permalink

   du’te dracu de panarama de om. pensionar de cacat. javre sunt angajatii mai prapaditule. rahat cu ochi

   Răspunde
  • 15 martie 2017 la 10:00
   Permalink

   Un om mai intelept de sute de mii de ori decat tine ,Mahatma Gandhi, spunea ca „Nivelul de civiliza?ie al unei na?iuni este dat de atitudinea fa?? de animale.” Asta inseamna ca noi suntem un popor de oameni primitivi! Un popor de oameni ingnoranti si rai , care chinuie si omoara din placere! Un popor de oameni care inca traieste in Evul Mediu, un popor cu mentalitati primitive!! Cine tortureaza azi un animal sau il omoara, nu va avea nici o problema sa bata un copil, sa omoare un batran!!! Da, suntem recunoscuti in lume ca oameni primitivi, pentru ca aruncam bebelusii la gunoaie, pentru ca torturam animale, pentru ca violam batrane si omoram batrani pentru 20 de lei, pentru ca cersetoria e la ea acasa in Romania!!!

   Răspunde
 • 24 februarie 2017 la 20:49
  Permalink

  angajatii fura saci de mancare si-i vand prin colonie la jumatate de pret. investigati si vedeti

  Răspunde
 • 25 februarie 2017 la 11:58
  Permalink

  mai shizofrenicule aia sapte ani de acasa unde i ai petrecut in varful bradului ? vorbe de astea de duh cunosc si eu destule dar nu si au locu aici apropo nu cunosc drumul la dracu poate o iei inainte sa stiu si eu pe unde e PS nu mai manca hrana pentru caini ca ti a afectat iq ul de 30

  Răspunde
  • 25 februarie 2017 la 14:14
   Permalink

   mananci litere, nu articulezi cuvinte si nu pui nici cratime. vai steaua ta ! hoit batran

   Răspunde
  • 15 martie 2017 la 10:12
   Permalink

   Petrof, dupa cum te exprimi si gandesti, e clar ca esti un needucat! Lipsa de educatie creeaza monstri! Monstri care nu vad nimic rau in a chiunui animale, a bate copii, batrani. Rautate si numai rautate , atat ai in minte! Daca nu ai invatat la scoala sau pana la varsta p e care o ai , iti spun eu ca animalele, mamiferele , in special, sunt ca si omul, inteligente, simt teama, simt durerea, bucurie. Diferenta intre noi si ele este ca omul e biped si poate vorbi, cat despre inteligenta, multi oameni sunt mult mai prosti decat unele animale! In plus, ca si oamenii, animalele au fost create de Dumnezeu si lasate in grija noastra si , unii oameni care ar trebui sa le asigure minimum de conditii de supravietuire, ce fac? Isi bat joc de ele la modul cel mai barbar. Exista o judecata divina si, cand o sa fii bolnav tu sau familia ta, aduti aminte ca te-a durut in cur de suferinta unor animale care au indurat durerea in tacere! Sa-ti dea Dumnezeu dupa faptele tale si dupa sufletul tau!!!

   Răspunde
 • 21 martie 2017 la 14:21
  Permalink

  Fiecare e liber sa faca ce vrea si cand vrea dl Petrof. Daca eu am decis sa ajuta cainii este problema mea. Va invit sa ajutati dvs batranii si copiii abandonati. Nu stiu cine va opreste sa faceti asta ? va doresc success , iar pe noi lasati-ne sa ne ocupam de ceea ce ne place noua. Multumim 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.