48.000 de lei este suma alocatã de Consiliul Local Petrila pentru organizarea manifestãrilor dedicate Zilei Internationale a Femeii. Toate doamnele si domnisoarele din administratia localã, celelalte servicii ale Primãriei, dar si de la unitãtile de învãtãmânt vor fi invitate la un spectacol dedicat lor.

“Orice femeie asteaptã cu nerãbdare ziua femeii, zi în care îsi doreste sã fie rãsfãtatã atât de iubit, sot, cât si de copii, rude si chiar colegi. Este ziua în care femeia este sau ar trebui sã fie ridicatã pe piedestalul unei regine, sã primeascã flori în semn de respect si multumire. În semn de recunostintã pentru angajatele noastre si cadrele didactice ale institutiilor scolare de pe raza orasului Petrila propun organizarea unui program dedicat zilei de 8 Martie: deschiderea oficialã a zilei de 8 martie, cuvântul primarului Jurca Vasile, oferirea de mãrtisoare si flori, program artistic-muzicã popularã, masã festivã”, aratã proiectul de hotãrâre. Potrivit proiectului initiat de primarul orasului Petrila, Vasile Jurca, circa 370 de doamne si domnisoare ar urma sã participe la activitãtile dedicate zilei de 8 martie.

Aninoasa, doar cu flori

Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa spune cã deocamdatã nu are în vedere organizarea vreunei petreceri. Mai mult, acesta subliniazã cã nici legea nu prea permite organizarea unor astfel de evenimente. “Încã nu am discutat despre astfel de lucruri. Nu prea existã cadru legal pentru organizarea unor petreceri, dar nici pentru acordarea de prime. În trecut am pus la dispozitie sala si muzica, iar doamnele care au participat si-au plãtit meniul, iar noi le-am oferit câte o floare din banii nostri, nu ai primãriei”, a declarat Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.

La Uricani se asteaptã bugetul

Edilii de la Uricani spun cã nu au în plan organizarea de evenimente festive dedicate Zilei Femeii. “La ora la care vorbim nu organizãm niciun fel de actiune, nu dãm nicio primã. Pânã nu vedem bugetul nu facem nimic”, a declarat Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani.

Vulcan, mese festive

La Vulcan se va organiza o masã festivã, la fel ca în fiecare an. La începutul anului a fost aprobat calendarul actiunilor culturale pentru acest an, iar acesta prevede sI organizarea unor asfel de evenimente. “Organizãm o masã pentru doamne”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan. Potrivit calendarului de actiuni culturale, municipalitatea de la Vulcan a alocat suma de 15.000 de lei pentru ZIUA FEMEII, actiune culturalã si divertisment dedicatã femeilor din administratia publicã localã Vulcan.  La Petrosani de patru ani nu se mai organizeazã nicio astfel de actiune de cãtre municipalitate, iar la Lupeni, primarul interimar nu a putut fi contactat pentru a oferi informatii.

Monika BACIU