Monitorizarea video a bacalaureatului, de vinã pentru numãrul mic al studentilor

Monitorizarea video a examenului de bacalaureat este una din cauzele pentru care numãrul studentilor este din ce în ce mai mic. Cel putin aceasta este pãrerea unui parlamentar, care sustine cã universitãtile se confruntã cu scãderea numãrului de studenti si din cauza introducerii camerelor de luat vederi în sãlile de examen. Adicã, candidatii nu pot copia pentru a promova examenul. Universitãtile din România se confruntã, în ultimii ani, cu o scãdere dramaticã a numãrului de studenti. Nici institutia de învãtãmânt superior din Valea Jiului nu a fost ocolitã de acest fenomen. Scãderea numãrului de studenti decimeazã universitãtile românesti, iar un deputat vrea sã afle de la ministrul Educatiei care sunt planurile ministerului pentru a stopa acest fenomen.

“În ultimii ani, mai multe rapoarte ale Ministerului Educatiei Nationale au semnalat o situatie dezastruoasã în privinta învãtãmântului universitar: scãderea dramaticã a numãrului de studentI decimeazã facultãtile. Cauzele acestui fenomen sunt multiple, de la necorelarea specializãrilor universitare cu piata muncii, scãderea demograficã a populatiei, exodul în Occident, dar si introducerea camerelor de luat vederi în sãlile de examen”, aratã un parlamentar. Parlamentarul sustine cã numãrul studentilor, inclusiv a masteranzilor si a doctoranzilor a scãzut cu aproape 40.000 în ultimii trei ani. “Relevantã pentru aceastã situatie sunt cifrele dintr-un raport al Ministerului Educatiei Nationale care aratã cã numai între 2014 si 2015, numãrul tinerilor care învatã pentru o diplomã de licentã, una de master sau un doctorat a scãzut cu peste 37.000, iar numãrul de studenti ce-i revine unui cadru didactic a scãzut de la 24,9 câti erau în 2009, la 14,8 câti au fost în anul universitar 2014-2015”, mai aratã parlamentarul. Totodatã, potrivit unul raport al Curtii de Conturi, din 1990 si pânã în prezent numãrul studentilor a scãzut cu peste 30%.

Monika BACIU

One thought on “Monitorizarea video a bacalaureatului, de vinã pentru numãrul mic al studentilor

  • 24 februarie 2017 at 11:31
    Permalink

    foarte buna initiativa sa scoata monitorizarea video bravo parlamentarule urgent ne umplem universitatile cu studenti care incep viata de adult cu FURT si INSELACIUNE dar creste promovabilitatea la bac pana la 90-95 la suta basca ca profesorii cu salarii ”modeste” petrec concediile pe coasta de azur sau alte locatii pitoresti ieftine dealfel

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *