Politistul Adrian Sucila, arestat preventiv pe 29 de zile in scandalul in care este implicata familia viceprimarului din Vulcan, Angela Stoica, s-a declarat nevinovat in fata judecatorilor de la Tribunalul Hunedoara unde s-a judecat recursul inaintat de el impotriva masurii dispuse de Judecatoria Petrosani.

Adrian Sucila spune ca de 7 zile, de cand se afla in arest preventiv a baut doar cafea si apa si nu a mancat nimic. Politistul sustine in continuare ca totul este o inscenare,

pentru ca a avut curajul de a se lua de piept cu conducerea IPJ Hunedoara si sa demaste neregulile de aici.

„Sunt nevinovat si nu exista probe care sa ma inculpe. De cand sunt dupa gratii, nu am consmuat decat apa si cafea, si o sa renunt la  continuare la mancare, pana cand mi se va recunoaste nevinovatia”, le-a spus Adrian Sucila magistratilor hunedoreni

Acesta a recunoscut ca i-a trimis un SMS fiului minor al Angelei Stoica, in care ii cerea sa se intalneasca, dar spune ca fara nicio conotatie sexuala. Ca argument suprem al bunelor relatii dintre el si familia viceprimarului din Vulcan, Sucila a mentionat in fata

magistratilor de la Tribunalul Hunedoara ca Angela Stoica are grija de fetita lui de 10 ani, care este grav bolnava si langa care el nu poate sa fie.

Magistratii Tribunalului Hunedoara au respins, insa ieri, recursul declarat de catre Adrian Sucila  impotriva Sentintei penale a Judecatoriei Petrosani, astfel se mentine masura arestarii preventive dispusa fata de acesta.

A divortat dupa 5 ani de casnicie

Adrian Sucila a divortat de Rodica Georgeta Zanoaga lui in aprilie 2008, dupa un proces care a durat nici trei luni si a avut doar 3 termene de judecata.  Cei doi s-au casatorit in 25 ianuarie 2003, dar dragostea dintre ei s-a stins si, dupa cinci au au decis sa-si separeu drumurile. Divortul s-a pronuntat „din vina ambelor parti”, dupa cum s-a pronuntat instanta, care i-a incredintat-o mamei, spre crestere si educare, pe fiica lor Andreea-Ana- Maria Sucila, nascuta inainte de casatorie, la data de 27 octombrie 2002. Fetita, acum in varsta de aproape 10 ani, locuieste la Lupeni, cu mama sa, iar politistul vulcanean a fost obligat de Judecatoria Petrosani sa achite o pensie alimentara de 300 de lei pana la majoratul fetitei. O suma extrem de mica, daca tinem cont de faptul ca micuta sufera de o afectiune grava a inimii si are nevoie de ingrijiri medicale periodice. Asa s-a ajuns ca Angela Stoica sa o sustina financiar pe fetita politistului, pe care recunoaste ca este suparata, din cauza ca a fost tarata in acest scandal fara precedent.

Ii trimite bani periodic

Pe de alta parte, Angela Stoica a precizat ca fetita nu are nicio vina si ca o va sustine in continuare. „Dupa tot ceea ce am auzit, dupa ce s-a intamplat, nu pot sa-l iert daca se va confirma ca s-a intamplat asa ceva. Dar fetita nu are nicio vina. Este doar un copil si l-am asigurat si pe el (n.r. pe Adrian Sucila) ca de fetita ma voi ocupa in continuare.

Chiar ieri am sunat-o si i-am trimis bani. Inca nu stiu ce s-a intamplat, de ce am intrat in acest scandal in care sunt tarati copiii mei”, a  declarat viceprimarul municipiului Vulcan, Angela Stoica. Aceasta a mai precizat ca a incercat sa isi creasca si sa isi educe copiii cat de bine a putut, dar, ca si om politic ai o serie de responsabilitati si nu poti, oricat ti-ai dori, sa fi in permanenta alaturi de ei.

Joi a fost demarata si perchezitia informatica pentru unitatile de calculator si alte componente de stocare ridicate in urma perchezitiilor domiciliare efectuate saptamana trecuta atat acasa la Adrian Sucila, cat si la Angela Stoica. Oamenii legii banuiesc ca aici au fost stocate imagini si filmari din timpul relatiilor sexuale care ar fi fost intretinute de Adrian Sucila cu fiul Angelei Stoica, in varsta de 16 ani. In acest caz extrem de complicat, deocamdata nici procurorii, dar nici familia Stoica sau politistului Adrian Sucila nu au cerut efectuarea unui raport medico-legal, care sa dovedeasca ori sa infirme faptul ca minorul a intretinut relatii sexuale cu inculpatul.

Reamintim ca Adrian Sucila este invinuit de corupere sexuala si act sexual cu un minor, fiul politicianului mentionat, dar si ca ar fi furat 500 de euro de la sotul viceprimarului. In acest dosar este cercetata si fiica Angelei Stoica, in varsta de 19 ani, iar procurorii spun ca exista indicii cum ca ea ar fi asistat la scenele de sex dintre politist si minor..

Carmen Cosman