CEPI IMPEX sãrbãtoreste anul acesta 25 de ani de la înfiintare. Un sfert de secol de muncã, de pasiune si perseverentã, de presiuni, de satisfactii, dar si de nopti nedormite  pentru administratorul firmei, Emil Bercea.

Totul a pornit ca un proiect ambitios, îsi aminteste Emil Bercea, care si-a dezvoltat afacerea si a consolidat-o continuu. Si asta, într-o zonã nu tocmai bogatã, unde ca sã începi o afacere, este precum ai juca la ruleta ruseascã.

“Anul 2017 este unul aniversar pentru noi, an in care implinim 25 de ani de la demararea activitatii. A fost un proiect ambitios care, cu pasiune, munca si perseverenta , s-a dezvolatat si consolidat continuu. Un sfert de secol în care am avut si ani grei, dar am rezistat” , spune Bercea. CEPI IMPEX ofera o gama larga de servicii de la distributie, transport, materiale de constructii si pânã la divertisment, ori turism. Si, ca o confirmare a calitatii serviciilor pe care le-a oferit clientilor de-a lungul timpului, societatea a fost premiatã în repetate rânduri, aflându-se pe primul loc în topul firmelor hunedorene. Astãzi, dupã un sfert de secol, Emil Bercea spune cã, dacã ar fi sã o ia de la capãt,  ar face acelasi lucru, în ciuda greutãtilor si a presiunilor cãrora a fost nevoit sã le facã fatã, de-a lungul anilor.

“Da, as porni o afacere aici, dacã ar fi sã dau timpul înapoi si sã o iau de la capãt. Zona este superbã, iar oamenii sunt buni. Am trecut prin multe pentru cã, dupã cum se stie, zona nu este una tocmai bogatã. A trebuit sã reorganizez activitatea, sã fac alte afaceri din mers. Am avut singurul hotel de patru stele, când am crezut cã turismul va merge, dar m-am reorientat spre altceva, în momentul în care am vãzut cã m-am înselat”, spune Bercea. O statisticã recentã a arãtat cã din toate firmele înfiintate în anii 90, doar 20% mai supravietuiesc astãzi. CEPI IMPEX, în schimb, a investit an de an si chiar s-a extins si în afara Vãii Jiului. Administratorul Emil Bercea crede cã, dacã autoritãtile locale s-ar implica mai mult în relatia cu oamenii de afaceri, comunitatea localã ar avea mult mai mult de câstigat. Bercea mai spune cã nu se va opri aici si în viitor vrea sã investeascã în construirea unui bloc pentru oamenii care vin în Valea Jiului si doresc o cazare pe termen mai îndelungat.

Marius Mitrache