Molot cãtre Melczer: „Dacã nu vei face ce ai promis, sunt primul care sar la gâtul tãu!”

Sustinerea, aproape neconditionatã, de cãtre copresedintele ALDE Hunedoara, Mircea Ioan Molot, a directorului general al Complexului Energetic Hunedoara, Mihael Melczer, a declansat multe supãrãri, chiar si în interiorul ALDE, stiindu-se istoricul tenebros al tandemului Melczer/Serafinceanu legat de agonia mineritului. Mai mult, Mircea Ioan Molot este suspectat cã si-a numit prietenul, Cãlin Laza, în functia de director comercial al CEH. Pentru Cronica Vãii Jiului, Micea Ioan Molot explicã „ratiunea în actiune”.

Directorul Complexului Energetic Hunedoara, Mihael Melczer, este suspectat cã „va tãia la fier vechi CEH, asa cum s-a întâmplat cu UMIROM”, fostele Ateliere Centrale Petrosani, fostã întreprindere etalon în estul Europei. Istoricul sãu face pe multi sã se îngrozeascã, Melczer fiind creierul firmelor, pe care le-a manageriat, controlate de Aurelian Serafinceanu, care au devenit un adevãrat imperiu pe banii mineritului din Valea Jiului atunci când mineritul avea bani grei.

Practic, grupul de firme Gerom, în special Gerom Invest, a fost principala „cãpusã” a CNH, implicatã în scandaluri si cercetãri pentru utilaje vechi vândute ca noi, minerii au reclamat, a fost prinsã în flagrant la mina Paroseni etc., dar întotdeauna au iesit vinovati niste salariati, pentru cã prefectul de atunci, Serafinceanu, îsi crease relatii politice puternice, mai precis un paravan pentru a putea dãrâma linistit cam tot ce se poate din zona mineritului. Melczer lucra, Serafinceanu apãra. De precizat cã Gerom International este printre primele firme care au cerut insolventa Complexului Energetic…

1-1

Prin metode specifice, Mihael Melczer s-a strecurat în Complexul Energetic, întâi ca si consilier al directorului, pentru ca mai apoi sã devinã chiar el director general.  De circa o lunã, se tot vehiculeazã faptul cã Mircea Ioan Molot, copresedinte ALDE Hunedoara, fost presedinte PNL si fost presedinte al Consiliului Judetean „îl tine în brate” pe Melczer, desi cunoaste activitatea sa de „eminentã diabolicã”, ba i-a si propus sã intre în ALDE stiindu-se de întâlnirea celor doi la o cafenea din Deva.

Mai mult, se vorbeste/se stie cã noul director comercial al CEH, Cãlin Laza, este propunerea lui Mircea Ioan Molot, chiar dacã nu este membru ALDE, dar este sotul avocatei lui Molot, Adina Laza.

Interviul apãrut în cotidianul „Ziarul Hunedoreanului”, din 21 februarie 2017, sub titlul ”Dacã vrem cu adevãrat o solutie la CEH, trebuie sã dãm o sansã echipei de conducere” a venit ca o mãnusã pe zvonurile în circulatie, pentru cã Mircea Ioan Molot sustinea, aproape neconditionat, conducea CEH pentru cã miscã… A precizat: „Asadar, existã o nouã conducere, în fruntea echipei fiind domnul Mihael Melczer. Consider cã cei care deja vorbesc despre ineficienta acesteia o fac oarecum gratuit si în pripã. Ce sã-i cerem? Minuni?  Este prea scurt timpul, pentru a pune o etichetã pe munca acestei echipe, consider eu”- reda Ziarul Hunedoreanului.

Melczer, ca fotbalistul Messi…

Cum în tot si toate existã o ratiune în actiune, am mers direct la sursã, respectiv l-am întrebat direct pe copresedintele ALDE, Ioan Mircea Molot, dacã Mihael Melczer este sau va deveni membru ALDE?; de ce îl sustine pe Mihael Melczer cunoscând-i istoricul activitãtii, noi stiindu-i si pãrerea, nu prea bunã, despre Aurelian Serafinceanu a cãrui mânã dreaptã a fost chiar Melczer?  L-am mai întrebat si despre implicarea sa în numirea lui Cãlin Laza în functia de director economic al Complexului Energetic Hunedoara si de ce?

“M-am întâlnit cu dl. Melczer într-un spatiu public pentru cã nu am nimic de ascuns. Nu i-am propus sã intre în ALDE si nici n-a intrat din câte stiu si nici nu vreau vreun sef sau sefulet existenti acum în functii. Nu-i cunosc istoricul, nu stiu ce a fãcut cu Serafinceanu, dar dacã azi îl sustin si mâine face tâmpenii, sunt primul care va cere schimbarea lui. Cred cã trebuie sã fie ca Messi, marele fotbalist – sã-si facã datoria indiferent la ce club joacã. Deocamdatã existã vointã, a reusit sã dea angajatilor din drepturile restante, tichete pe noiembrie si decembrie, plãti compensatorii, s-a fãcut si productie mai bunã…   Am discutat despre o analizã care ar ajuta la pãstrarea celor patru mine. Eu l-am rugat sã analizeze dacã ar exista vreo sansã, sã existe un program. Dl. Melczer mi-a spus ce vrea sã facã, i-am urat succes, dar l-am avertizat: dacã nu vei face ce ai promis, sunt primul care sar la gâtul tãu” – a declarat Mircea Ioan Molot.

1-2

„Ce sã fac, sã-mi omor prietenii?”

În ce priveste numirea lui Cãlin Laza în functia de director comercial al CEH, presedintele ALDE spune cã nu are nici o implicare, dar cã Laza este un bun prieten al sãu pe care îl pretuieste si de care nu poate sã fie decât mândru.

1-3

„Nu neg cã este unul dintre prietenii mei, dar asta nu înseamnã cã orice prieten este pus de Molot. Ce sã fac, sã-mi omor prietenii, sau sã mã dezic de ei? Nu am nimic de-a face cu aceastã numire. Si eu am aflat din presã. Încã o datã vã spun: nu Molot l-a pus! Eu chiar sunt mândru de el. A fost si un foarte bun manager al Spitalui Judetean  – cu sectii noi, cu aparaturã… Clar, nu-l voi renega!” – a precizat copresedintele ALDE Hunedoara, Ioan Mircea Molot. În ceea ce priveste CEH si eventuale nereguli pe viitor, Mircea Molot, a dat asigurãri cã va fi o voce, pentru cã încã mai poate, în varianta în care nu se doreste punerea în aplicare a programelor economice în judet.

Ileana Firtulescu

Advertisements

10 comentarii la „Molot cãtre Melczer: „Dacã nu vei face ce ai promis, sunt primul care sar la gâtul tãu!”

 • 22 februarie 2017 la 19:28
  Permalink

  Sa se faca investitia de 4% cat a mai ramas la Termocentrala Paroseni , modernizarea grupului de la Termocentrala Mintia si investiti la EM Vulcan si EM Livezeni .

 • 22 februarie 2017 la 20:22
  Permalink

  Rar am vazut om mai imputit ca molot asta.Catastrofa pe toate planurile.

 • 22 februarie 2017 la 20:24
  Permalink

  prostovane ai uitat de tevile de inox pana la apartamente.

 • 22 februarie 2017 la 22:06
  Permalink

  Nici usturoi nu ati mancat nici gura nu va miroase! Cat de nevinvati si corecti sunteti. Oricum, toata vina pentru situatia actala a CEH o poarta numai PSD care prin conducerea judeteana al lui Laurentiu Nistor a girat toate conducerile de la CEH incepand de la aducerea lui Jujan si pana la cea actuala adica Melczer and co. A transformat sediul CEH in cimitirul elefantilor, au adus din exterior tot felul de personaje, au mentinut pe functii de consilieri pe toti cei care au contribuit la distrugerea CEH? Domnule Melczer de ce nu vii la o televiziune de casa gen mondotv sa justifici de ce este necesar sa mentii pe functii de consilieri sau tot felul de functii pe toti aceeia care s-au perindat pe la conducerea CEH? Apropo , la sucursale sunt locuri libere, asteptam persoanele la munca? Hai la munca domnilor Stancu, Jujan, Popescu si altii care ardeti gazul pe la CEH.

 • 22 februarie 2017 la 23:55
  Permalink

  sa nu uitam ca ceh s ainfintat in 2012 cu zero lei datorie iar cristian resmerita a intervenit jegos si brutal numind o serie de dobitoci incompetenti in frunte cu dragoi si anghel cumnatul sau care au distrus mineritul….ce fac acum melczer si nica e bomboana de pe coliva.

 • 22 februarie 2017 la 23:56
  Permalink

  Aurel ai dreptate, cea mai mare vina pentru situatia actuala a CEH-ului o are PSD-ul sub conducerea onerosului Nistor, care insa a „girat” numirile in functia de Dir. General a oamenilor „de casa” ai PSD precum: Dragoi(la fostul CNH), Alic, Andronache, Niculescu, oameni care au condus CEH-ul in functie de interesele personale ale clientelei politice a PSD. Jujan nu a fost numit Dir. Gen la propunerea PSD-ului.

 • 23 februarie 2017 la 08:39
  Permalink

  :))))) bine apus ,am ras cu larimi

 • 23 februarie 2017 la 14:39
  Permalink

  multi cei care posteaza comentari la articole de presa sunt oameni de nimic nu se pricep si nu fac nimic in viata decat sa barfeasca , provin din famili destrabalate , betivi , invidiosi , puturosi , ……. asa vor fi si copii lor , oameni de rahat

 • 23 februarie 2017 la 20:37
  Permalink

  prostovane,ai grija cu tevile alea, sa ti le bagi bine in fund.

 • 9 martie 2017 la 23:04
  Permalink

  Thank you for another excellent post. The place else may anybody get that type
  of information in such a perfect way of writing? I have a presentation subsequent week, and
  I’m at the search for such info.

Comentariile sunt închise.