Nu doar la Venetia este carnavalul mãstilor, ci si în statiunea montanã Parâng va avea loc un astfel de eveniment. Sãptãmâna viitoare, statiunea montanã gãzduieste o nouã competitie.

Ziua de sâmbãtã, 4 martie, este rezervatã copiilor care sunt asteptati în Parâng la diferite întreceri. “Aflatã la ceea de a XIV-a editie, manifestarea este organizatã de Asociatia schi turism montan Pro-Parâng în colaborare cu Primãria Municipiului Petrosani, Clubul Sportiv Scolar Petrosani si se desfãsoarã în masivul Parâng – Zona turisticã”,  spun cei de la CNIPT Petrosani. Manifestarea  are douã evenimente, primul va avea loc în data de 4 martie si este un concurs de sãniute pentru copii – trei categorii de vârstã, sub 8 ani, 8-12 ani si 12- 18ani. Tot atunci vor avea loc jocuri distractive pe pârtie, dar si parada mãstilor de carnaval.

“Locul de desfãsurare este Pârtia A din Zona turisticã Parâng, locul de primire a participantilor este Baza Didacticã a Clubului Sportiv Scolar. Efortul si cele mai bune rezultate vor fi rãsplãtite cu diplome, medalii si premii surprizã”,  spun reprezentantii Centrului National de Informare Turisticã Petrosani.  În data de 11 martie va avea loc a V-a edisie a Cupei Pro-Parâng. Va avea loc un concurs de schi alpin. “Concursul se adreseazã tuturor categoriilor de vârstã organizati pe 10 nivele dupã cum urmeazã: copii mici sub 8 ani (trei categorii functie de anul nasterii), 8-12 ani, 12-18 ani, 18-24ani, 24-40ani, 40-50ani, 50-60ani, peste 60ani; În functie de calitatea stratului de zãpadã traseul de slalom va fi amenajat pe pârtia A sau Telescaun”,  mai spun cei de la CNIPT.  Pentru cele mai bune rezultate se vor acorda diplome si cupe.

Monika BACIU