Tânãrul de 27 de ani, din Petrila, ar putea scãpa de închisoare dupã ce s-a împãcat cu victima. Deja judecãtorii de la Petrosani s-au vãzut nevoiti sã-i ridice si ultima mãsurã preventivã, respectiv controlul judiciar.

Duma Ioan Daniel a fost acuzat si judecat pentru infractiunile de viol, lipsire de libertate în mod ilegal si lovire sau alte violente, dar ar putea scãpa de rãspunderea penalã pentru o parte din infractiuni. Potrivit unor surse de încredere, victima, o tânãrã care avea 17 ani la momentul comiterii infractiunilor, si-ar fi retras plângerea si s-a împãcat cu cãlãul ei. Acesta este si motivul pentru care Judecãtoria Petrosani a decis sã revoce controlul judiciar în cazul individului si sã-l lase liber. Procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani au contestat solutia la Tribunalul Hunedoara, dar n-au avut câstig de cauzã. Chiar dacã a intervenit împãcarea pãrtilor, Duma va rãspunde pentru infractiunea de lipsire de libertate în mod ilegal. În ceea ce priveste infractiunea de viol, rãmâne ca judecãtorul de caz sã decidã dacã se retrage acuzatia.

Procurorii si politistii au muncit fãrã oprire la acest dosar pentru a proba infractiunile, dar efortul lor ar putea fi în zadar dupã retragerea plângerii. Potrivit datelor din anchetã, Duma Ioan Daniel si-a sechestrat iubita, o adolescentã din Rovinari, cu care avea o relatie de aproape un an de zile, a violat-o, a bãtut-o si a înfometat-o timp de mai multe zile. Individul o tinea pe tânãrã într-o locuintã în Petrila si o ducea într-o zonã izolatã unde o batjocorea. Anchetatorii mai spun cã Daniel Duma (27 de ani) a recurs la asemenea fapte din gelozie, însã, individul a considerat cã nu este suficient calvarul la care a supus-o pe adolescentã. A fost salvatã dupã douã zile de chin de un echipaj de politie din Petrila. Când a ajuns în bratele politistilor le-a cerut apã si ceva de mâncare, înainte de merge la spital.

Maximilian Gânju