Municipalitatea de la Lupeni va sustine financiar douã competitii sportive care vor avea loc în statiunea montanã Straja. Astfel, administratia localã de la Lupeni devine coorganizator al Cupei Straja si Cupei Veteranilor.

Cupa Straja, în weekend

Cupa Straja va avea loc în acest weekend. Sunt asteptati sã participe la competitie sute de iubitori ai sportului alb. Municipalitatea de la Lupeni va contribui cu suma de 5000 de lei. “Având în vedere intentia autoritãtilor locale de promovare a statiunii turistice Straja Lupeni si a Domeniului schiabil consider oportunã organizarea, la data de 25 februarie 2017 a unei editii a Cupei Straja care sã se desfãsoare în statiunea turisticã. Întrucât în acest an bugetul municipiului Lupeni nu este adoptat la data initierii acestui proiect, în limita permisã de legislatia în vigoare, putem adopta o hotãrâre privind aprobarea organizãrii acestui eveniment alocând totodatã si suma de 5000 de lei”, aratã Iacob Mesarosi, primarul interimar al municipiului Lupeni.  Cupa Straja se adreseazã tuturor categoriilor de vârstã. Câstigãtorilor li se vor acorda premii constând în cupe, diplome, medalii si bani.

Cupa Veteranilor

Una din cele mai asteptate competitii din statiunea montanã Straja este Cupa Veteranilor. În fiecare an, zeci de persoane trecute de a doua tinerete îsi dau întâlnire pe pârtiile din statiunea montanã. Tot atunci are loc si traditionalul concurs de doage. si acest concurs va fi sustinut financiar de municipalitatea de la Lupeni. “Anual, Cupa Veteranilor, competitie rezervatã seniorilor schiori a atras iubitori ai sporturilor de iarnã precum si turisti din întreaga tarã. Urmare a acestei traditii s-a ajuns practic la organizarea în acest an e editiei cu numãrul XLVI a acestei competitii rezervate schiorilor veterani. În anul 2017, competitia se doreste a se organiza în perioada 17-19 martie fiind implicatã ca în fiecare an si Asociatia Veteranilor Sportivi din Straja – Lupeni”, mai aratã primarul interimar al municipiului Lupeni.

În cadrul Cupei Veteranilor se vor organiza probe de schi fond si schi alpin pe diferite grupe de vârstã, dar si Balul Veteranilor.

Monika BACIU