Investitii din dividendele Apa Serv, la Lupeni

Reprezentantii Administratiei Publice Locale din municipiul Lupeni au avut ieri o discutie cu conducerea Apa Serv Valea Jiului, în vederea stabilirii de comun acord a oportunitãtilor de investitii care urmeazã a fi efectuate, anul acesta, din dividendele acordate de operatorul regional de apã si canalizare actionarilor sãi din aceastã localitate.

La aceastã întâlnire au participat viceprimarul Iacob Mesaros, împreunã cu Gheorghe Mogos, sef serviciu în cadrul Primãriei Municipiului Lupeni – din partea APL Lupeni, respectiv Costel Avram – director general, Monica Tarcea – Sef Departament Investitii,  Cristian Ionicã – sef Departament Productie si Florin Donisã – sef Departament Exploatare – din partea Apa Serv Valea Jiului.

În urma discutiilor s-a convenit ca, din cota de dividende repartizate din profitul rezultatul în exercitiul financiar 2016 al Apa Serv Valea Jiului pentru municipiul Lupeni, în valoare de aproximativ 82.000 de lei, sã fie realizate o serie de investitii în dezvoltarea retelei de hidranti si, partial, în sectorizarea retelelor de distributie de pe raza acestei localitãti.

”Având în vedere cã municipiul Lupeni va beneficia de ample lucrãri de investitii în modernizarea retelelor de apã si canalizare, în cadrul programului finantat din fonduri europene, pe POIM, încã din cursul acestui am, am stabilit, împreunã cu domnul viceprimar Mesaros sã investim aceste resurse suplimentare ce au apãrut din dividendele acordate de Apa Serv municipalitãtii din Lupeni, pentru realizarea acestor lucrãri de sectorizare, fapt care ne va permite sã gestionãm mult mai eficient alimentarea cu apã si interventia la anumite avarii. În acelasi timp, vom extinde reteaua de hidranti, astfel încât aceasta sã fie în mãsurã sã asigure accesul, în caz de nevoie, a pompierilor, la retelele de apã”, a declarat Costel Avram, director general al Apa Serv Valea Jiului. La rândul sãu, viceprimarul municipiului Lupeni, Iacob Mesaros apreciazã cã aceste noi investitii sunt binevenite, mai ales cã au o sursã de finantare care nu pune presiune pe bugetul local. ”Lupeniul are nevoie de foarte multe investitii în ceea ce priveste retelele de apã si canalizare, asa cum s-a putut constata dupã numeroasele probleme pe care le-am avut la Lupeni în aceastã iarnã. Din fericire, Lupeniul este ”prins” cu prioritate în programul de investitii al Apa Serv pe fonduri europene, ceea ce e foarte bine. În plus, am gãsit împreunã si resursele necesare pentru a pune în aplicare proiectul de realizare a canalizãrii în statiunea Straja si, pe fondul banilor pe care i-am primit din dividendele Apa Serv, putem iatã sã realizãm si aceste investitii în reteaua de hidranti si în sectorizarea retelelor de alimentare. Toate acestea, la un loc, vor avea ca rezultat o îmbunãtãtire a serviciului de alimentare cu apã si canalizare a populatiei din municipiul Lupeni si o reducere semnificativã a problemelor din  acest sector de activitate”, spune Iacob Mesaros, viceprimarul municipiului Lupeni.

Biroul de presã Apa Serv Valea Jiului Petrosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.