Zona fostei Exploatãri Miniere de la Petrila, unde autoritãtile publice locale din orasul Petrila intentionazã sã configureze viitorul centru industrial si administrativ al localitãtii, va avea si o nouã retea publicã de alimentare cu apã si canalizare.

Aceasta este concluzia care s-a desprins în urma întâlnirii pe care au avut-o marti, la sediul Apa Serv Valea Jiului, reprezentantii echipei de management a operatorului regional de apã si canalizare din Valea Jiului si primarul orasului Petrila, Vasile Jurca. ”Încercãm sã gãsim solutiile pentru implementarea acestui proiect care este unul absolut necesar în contextul în care ne dorim dezvoltarea zonei industriale de la fosta minã Petrila, fapt care implicã racordarea la reteaua publicã de alimentare cu apã potabilã si canalizare. Este un proiect necesar si am convingerea cã, împreunã cu cei de la Apa Serv, vãm gãsi solutii pentru realizarea lui, în cel mai scurt timp posibil”, spune Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.

În urma discutiilor de astãzi s-a convenit ca punctul de plecare în realizrea acestui proiect sã-l constuie realizarea unui studiu aprofundat privind investitiile necesare în vederea extinerii retelelor de apã si canalizare în zona fostei Mine Petrila.

”Pentru cã fostele retele de apã si canalizare care au apartinut minei Petrila au fost dezafectate în urma lucrãrilor de închidere si ecologizare, studiem acum  modalitãtile prin care, împreunã cu Primãria orasului Petrila, vom putea realiza un proiect de racordare a acestei zone la reteaua publicã de apã si canalizare, aflatã în administrarea ASVJ. Nu este un proiect simplu, pentru cã el impune investitii semnificative, dar e unul care este, cu sigurantã, absolut necesar, în conditiile în care administratia localã vrea sã revitalizeze zona, prin constuctia de hale industriale si chiar prin mutarea unor institutii publice în clãdirile de la mina închisã”, spune Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Primele resurse financiare care vor fi investite în acest proiect comun al Primãriei Petrila si Apa Serv Valea Jiului, sunt chiar cei circa 74.000 de lei repartizati de operatorul regional al serviciilor de apã si canalizare din Valea Jiului cãtre Consiliul local Petrila, în contul cotei de dividende cuvenite din profitul ASVJ înregistrat la finele anului 2016

Biroul de presã Apa Serv Valea Jiului Petrosani