Autostrada Orãstie-Sibiu, din nou ciuruitã

Autostrada Orãstie-Sibiu este, din nou, ciuruitã de gropi. Drumul a fost inaugurat, în mare grabã, în urmã cu doi ani, iar de-a lungul timpului au fost identificate mai multe nereguli.

Un deputat ridicã problema autostrãzii care a devenit faimoasã tocmai din cauza problemelor din carosabil. “În luna ianuarie au apãrut noi denivelãri pe autostrada Sibiu-Orãstie, iar traficul a fost restrictionat în acea perioadã. Au fost semnalate denivelãri încã din noiembrie, însã autoritãtile nu au luat mãsuri în aceastã privintã. Conform economica.net sectorul de drum avariat la jumãtatea lui ianuarie a fost în apropierea faimoasei gropi de 200 de metri, reparatã în regie proprie de cãtre Compania de Drumuri. Aceastã restrictie a survenit în urma identificãrii unei denivelãri la partea carosabilã pe sectorul de drum cuprins între km 286+400-km 286+650, Sãliste – Sebes. Dacã soferii nu sesizau aceastã problemã, autoritãtile responsabile nu ar fi actionat”, aratã un deputat.

Douã milioane de euro a costat refacerea celor 200 de metri din autostrada Orãstie-Sebes. “Totodatã, pentru cei 22,11 km de autostradã prost executati si din care fac parte si cei 200 de metri în discutie, autoritãtile române au plãtit în total 602,9 milioane de lei, fãrã TVA. Autostrada executatã, are în continuare numeroase deficiente, dar si lipsuri cum ar fi: spatiile de servicii sau functionalitatea sistemului de semnalizare. Astfel încât, putem vorbi de bani risipiti din bugetul de stat, deoacere lucrarea nu a fost fãcutã cu responsabilitate, ducând la denivelãri si la alte probleme”, mai aratã deputatul.  În acest sens, acesta solicitã ministrului Transporturilor sã spunã în ce mãsurã vor fi remediate deficientele de pe autostrada A1.

Monika BACIU

Advertisements