„Eee, nu l-am fãcut praf… A fost doar un moment de enervare pentru cã minute în sir a spus cã nu suntem buni de nimic, iar noi muncim cu adevãrat pentru a pune în aplicare programul de guvernare, tot  ceea ce am promis. Asta m-a deranjat. Am eu o fire mai vulcanicã, dar dupã ce am închis telefonul, mi-a trecut. M-am descãrcat si gata! Nu am nimic nici personal cu Costel Avram” – Cristian Resmeritã, senator si presedinte executiv al PSD Hunedoara.

Interventia senatorului de Valea Jiului si presedinte executiv al PSD Hunedoara, Cristian Resmeritã, în emisiunea cu temã politicã, de la Mondo TV, din 14 februarie, având ca invitat pe Costel Avram, fost PNL, stiut fiind un sustinãtor al PSD în prezent, a stârnit multe comentarii si în cercuri politice, dar si printre cetãtenii care au vãzut emisiunea. Avram si-a spus pãrerea despre PSD, respectiv despre moliciunea în atitudine a unor lideri din Valea Jiului, despre asumarea unor probleme din zonã si rezolvarea lor etc. Interventia senatorului a fost virulentã si surprinzãtoare prin limbaj, cu vorbe grele, pe alocuri cu amenintãri încât s-au ridicat întrebãri de genul: ce-l supãrã cu adevãrat pe Cristian Resmeritã? Existã o problemã personalã a acestuia cu omul Costel Avram?

Zvonurile, din cel putin trei surse, sunt cam aceleasi, cum cã s-ar fi lansat o propunere ca posibil coordonator al PSD pe Valea Jiului sã fie Costel Avram. Dacã aceastã propunere ar fi existat, clar a fost neinspiratã pentru cã membrii cu state vechi s-au simtit lezati, cu atât mai mult Cristian Resmeritã care este de ani buni coordonatorul Vãii Jiului. Se stie cã în politicã, respectiv într-un partid trebuie sã cuceresti membrii partidului pentru a fi acceptat si apoi sã detii functii.

3-1

Întrebat care a fost adevãratul motiv al acelei supãrãri maxime, cum a fost perceputã, cã „ l-a fãcut praf” într-un fel care nu a mai fost vãzut si despre care se vorbeste intens si dupã atâtea zile de la emisiunea în cauzã, senatorul Cristian Resmeritã a declarat cã doar spusele si ironia lui Costel Avram l-au supãrat si cã nu existã nimic ascuns…

„Eee, nu l-am fãcut praf… A fost doar un moment de enervare pentru cã minute în sir a spus cã nu suntem buni de nimic, iar noi muncim cu adevãrat pentru a pune în aplicare programul de guvernare, tot  ceea ce am promis. Asta m-a deranjat. Am eu o fire mai vulcanicã, dar dupã ce am închis telefonul, mi-a trecut. M-am descãrcat si gata! Nu am nimic nici personal cu Costel Avram” – a declarat senatorul Cristian Resmeritã.

Am insistat cu întrebarea dacã îl deranjeazã cã are relatii cu sefii din PSD, în special cu presedintele PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor, pentru cã a si amintit, în interventia telefonicã, despre „relatiile de la conducerea PSD sau Consiliul Judetean” ale lui Avram.

„Eu am mare încredere în presedintele nostru, Laurentiu Nistor, si stiti cum este – când suntem la putere, multi se înghesuie sã ni se alãture. Acum nu este înghesuialã, situatia este decentã si asa trebuie sã fie” – a precizat senatorul si presedintele executiv al PSD Hunedoara, Cristian Resmeritã. Clar, nu am aflat prea multe de la Cristian Resmeritã, dar timpul va scoate la ivealã motivele tensiunii dintre cei doi…

Ileana Firtulescu