Au defrisat padurile vecinilor din Uricani

Doi barbati din Uricani au ajuns sa taie ilegal aproape 100 de copaci, dintr-o zona care nu le apartinea. Totul a iesit la iveala in urma unui control inopinat al politiei.

Cei doi barbati de 28 si 32 de ani au fost ajutati de angajatii firmelor pe care le gestioneaza, au reusit sa defriseze padurile unor oameni. Asta a scos la iveala controlul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, care sustin ca prejudiciul se ridica la aproape 14,5 mii lei. „Politisti din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice au efectuat o actiune pe linia prevenirii faptelor ilegale asociate din circulatia si comercializarea materialului lemnos cat si pe linia taierilor ilegale de arbori si a furtului de material lemnos.

Cu ocazia activitatilor desfasurate au fost depistati cei doi barbati, ambii din Uricani, care, impreuna cu angajati ai societatilor comerciale pe care le administreaza, au taiat fara drept de 50 arbori din specia molid si 32 arbori din specia fag din proprietati private de teren apartinand mai multor persoane fizice din localitatea Cimpu lui Neag, judetul Hunedoara, cauzand un prejudiciu de aproximativ 14.450 lei”, spune purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara.

In cauza au fost intocmite dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de taiere fara drept de arbori. Asta in conditiile in care zeci de masini pline cu arbori doborati din padurile Vaii Jiului,  pleaca spre destinatii externe, fara ca nimeni sa ia masuri.

Diana Mitrache

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.