CEH plãteste azi pentru instalatia de desulfurare de la Paroseni

Luni, Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara  a decis sã achite o parte din suma necesarã cãtre creditori, pentru ca investitia în sistemul de desulfurare de la Termocentrala Paroseni sã poatã continua.

Este o premierã a ultimilor ani, pentru cã lucrãtorii consortiului francezo-german au  plecat din cauzã cã nu au mai fost plãtiti. O parte din bani a fost datã si marti se va face o a doua platã.  „Facem eforturi teribile sã continuãm investitia acolo, lucrãri care au încetat de ani buni. Nu s-a fãcut nimic acolo si acum facem. Am si plãtit un credit la lucrãrile deja efectuate. Este o premierã, cã pânã acum nu s-au plãtit, cã le plãtea statul român si vom face un pas înainte si vom achita marti o parte consistentã a TVA-ului restant cãtre contractorul general, pe lucrarea respectivã. E un semn din partea noastrã cã suntem determinati sã continuãm investitia de la Paroseni”, a spus Mihael Melczer, director general al CEH.

În luna martie a anului trecut, consortiul de firme care a montat instalatia de desulfurare de la Termocentrala Paroseni a plecat si asta în conditiile în care lucrarea era gata în proportie de 96%. Firma francezo-germanã a plecat, dupã ce un an si jumãtate a asteptat ultimii bani necesari. Pânã acum, pentru aceastã lucrare a fost alocatã suma de 70 de milioane de euro si mai este necesar un rest de 4 milioane. Mai mult, dacã nu se finalizeazã lucrarea, cei de la Mediu vor opri definitiv functionarea termocentralei din Valea Jiului, termenul în procesul între cele douã pãrti fiind  la data de 8 martie 2017.

Si la Mintia, spune directorul general al CEH, prioritate va fi revizia grupului 3, cu un efort financiar important. În plus, tot pentru Termocentrala de la Mintia, se ia în calcul si varianta de a supravietui cu un grup energetic, dacã instanta va solicita oprirea capacitãtilor de productie a energiei  pe cãrbuni.

Diana Mitrache

Un comentariu la „CEH plãteste azi pentru instalatia de desulfurare de la Paroseni

  • 20 februarie 2017 la 20:38
    Permalink

    Felicitari dar pentru Complexul Energetic Oltenia Ministerul Energiei aloca bani si anul acesta . Trebuie terminata investitia de la Termocentrala Paroseni si pe urma Termocentrala Mintia . Sa nu se uite investitile la EM Vulcan si EM Livezeni .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.