Mihael Melczer: “La CEH a fost o structurã ermeticã, cu carapace închisã”

Asa caracterizeazã directorul general al societãtii structura organizatoricã. Sunt persoane care de-a lungul anilor s-au aflat tot pe aceleasi functii, iar acum este nevoie de o revitalizare. Verginica Popescu, a fost demisã din functia de director financiar, locul acesteia a fost preluat de Carmen Pãlãceanu.

“Am schimbat-o pe doamna Verginica Popescu, am convins-o sã ocupe alt post. Carmen Pãlãceanu îi va tine locul în mod  natural”, a declarat  Mihael Melczer, directorul general al CEH.  Potrivit acestuia, fostul director financiar nu a comis abateri. Totodatã, acesta caracterizeazã  structura organizatoricã ca fiind una ermeticã.

“Structura organizatoricã de la CEH a fost una ermeticã, cu o carapace închisã. Când intrai acolo era un alt univers, se intra într-o altã lume. Lucrurile trebuie schimbate”, a mai subliniat sursa citatã. Sãptãmânile trecute din functie a fost schimbat si Mihai Stoicescu, directorul commercial al societãtii. Locul sãu a fost preluat, prin concurs, de Cãlin LAza, fostul manager al Spitalului Judetean de Urgentã Deva.

CV-urile dovedesc structura ermeticã

CV-urile fostilor directori ai Complexului Energetic Hunedoara dovedesc cã societatea energeticã a functionat pe baza unei structuri ermetice. Verginica Popescu a ocupat de-a lungul anilor mai multe functii de conducere. Pentru prima datã când a preluat postul de director economic a fost în anul 2001, în cadrul fostei Companii Nationale a Huilei. Potrivit CV-ului, în perioada 2001- 2009 aceasta a ocupat functia de director economic în cadrul CNH.

“Activitãti si responsabilitãti principale – ajutã directorul general al companiei la conducerea operativã, la ducerea la îndeplinire a hotãrârilor Consiliului de Administratie si Adunãrii Generale a Actionarilor – C.N.H.-S.A. si deciziilor directorului general al companiei ;  – coordoneazã activitatea financiar – contabilã de la subunitãtile C.N.H.-S.A.;  – asigurã întocmirea si supunerea spre aprobare a bilantului contabil, bugetului de venituri si cheltuieli si contul de profit si pierderi în conformitate cu actele normative în vigoare. Efectueazã analize financiar – contabile pentru domeniile de activitate ale companiei si rãspunde de folosirea rationalã a rezultatelor obtinute si punerea în valoare a tuturor resurselor materiale si umane din unitãtile subordonate”, aratã CV-ul acesteia.

În perioada 17.03.2009 – 24.06.2009, Verginica Popescu ajunge contabil sef la EM Vulcan, iar apoi în perioada 24.06.2009 – 01.01.2013 se reîntoarce director economic la CNH.  Între 01.01.2013 – 01.08.2013, Verginica Popescu ocupã functia de director economic în cadrul Societãtii Nationale a Huilei, iar apoi între  01.08.2013 – 28.05.2014 – 15.10.2014 ocupã functia de contabil sef. Verginica Popescu devine consilier de specialitate al directorului general al Complexului Energetic Hunedoara în perioada 15.10.2014 – 19.02.2015. Din data de 19.02.2015 si pânã ieri, aceasta a ocupat postul de director financiar al Complexului Energetic Hunedoara.

Monika BACIU

4 comentarii la „Mihael Melczer: “La CEH a fost o structurã ermeticã, cu carapace închisã”

 • 16 februarie 2017 la 20:08
  Permalink

  Sa vedem REZULTATUL schimbarilor , va fi mai bine (investitii la EM Vulcan si EM Livezeni) sau mai rau (inchideri) ???

  Răspunde
 • 16 februarie 2017 la 23:59
  Permalink

  Povesti de adormit copiii ne spune domnul Melczer! De fapt ca sa nu fie el schimbat, acest domn a promis probabil „bosilor” de la putere, adica PSD+ALDE, ca va numi in functii pe cine vor dori ei. Si totusi, cum ramane cu cei care strigau din toti „bosogii” sa se schimbe Conducerea CEH cu oameni „de casa” ai PSD , au cam ramas cu „buza umflata”? Intre ei se numara si redactorul sef de la „Ziarul Vaii Jiului” pupincuristul Boboc, care atat de mult iubeste PSD incat a publicat articole „taioase” despre necesitatea schimbarii Conducerii CEH, unde mai pui ca cenzureaza si comentariile cititorilor daca se scrie ceva neplacut despre stapanii lui de la PSD.

  Răspunde
 • 17 februarie 2017 la 09:42
  Permalink

  Buna dimineata!

  Cred ca acest om nu avea ce cauta acolo atata timp cat reprenta si reprezinta intresele
  unui alt nenorocit Seraficeanu. Melter a vrut sa ajunga la CEH pentru a incerca sa mai
  i-a ceva bani pentru firma Gerom care a tarit numai si numai de pe spatele minerilor
  luând de la mina fiare vechi,reconditaonandu-le si revanzandu-le. Iei si cu Rica sunt
  printre ultimii oameni periculosi care mai sunt prin vale.
  Sper ca nu peste mult timp sa plateasca pentru tot ce au avut si au ascuns in suflet
  si in subconstient când au fortat ca politic sa ajunca la CEH.

  Răspunde
 • 6 noiembrie 2017 la 02:26
  Permalink

  Mda…a spart el structura ermetica si a adus numai oameni care habar nu au de minerit si energie. Dar au carnet de partid sau alte interese.
  Nici el nu are nici macar cunostinte minimale despre productia de energie.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.