Circa 50 de mii de lei este estimat costul înlocuirii retelei de apã dintr-un cartier din nordul municipiului Petrosani, fondurile urmând a fi alocate din bugetul Apa Serv Valea Jiului.

Operatorul de apã si canalizare intentioneazã sã reabiliteze reteaua de distributie a apei potabile din zona strãzilor Poienilor, Uzinei si Pomilor din  Petrosani, unde reteaua este mai veche de 40 de ani. Atât vara cât mai ales iarna, când conductele îngheatã, oamenii rãmân fãrã apã ori nu au presiune.

”Investitia ar fi undeva la 500 de milioane de lei vechi si este extrem de necesarã. Avem în zona respectivã circa 30 de familii care nu au apã, nu au presiune la retea si e pãcat sã nu-i ajutãm. Din cauzã cã nu este presiune pe retea, iarna îngheatã conductele si oamenii rãmân fãrã apã cum s-a întâmplat si acum. Trebuie fãcut un ”inel”, înlocuitã toatã conducta iar eu sper ca în trimestrul II sã fie gata investitia si oamenii sã beneficieze de apã potabilã la parametrii normali”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram. Situatia din teren a fost analizatã, zilele trecute, de cãtre o echipã de la Apa Serv Valea Jiului, specialistii stabilind cã lungimea întregii conducte care trebuie reabilitatã în zona strãzii Poienilor din Petrosani este de aproximativ 300 m. Întreaga lucrare ar urma sã fie suportatã de operator din bugetul propriu.

Maximilian Gânju