Cele mai bune biblioteci din judet vor fi premiate. La fel ca în fiecare an, Biblioteca Judeteanã Ovid Densusianu va premia cele mai bune biblioteci municipale, orãsenesti si comunale. În data de 23 februarie va avea loc evenimentul, acesta fiind organizat la Simeria.

„Acest concurs a plecat de la premisa cã, în ultimii ani, bibliotecile publice si-au depãsit conditia de centre de împrumut de cãrti si s-au transformat în adevãrate si puternice centre culturale, puncte de informare pentru comunitate, locuri în care membrii comunitãtii asistã la evenimente culturale, dar si locuri în care obtin si informatii, în timp real, din orice domeniu de interes. Spiritul de emulatie pe care l-a generat concursul “Bibliotecile anului” a dus la o ridicare evidentã a calitãtii activitãtilor desfãsurate de fiecare bibliotecar, iar acest lucru s-a reflectat, printre altele, în cresterea numãrului de persoane care trec zi de zi pragul bibliotecilor din localitãtile noastre. Biblioteca Judeteanã oferã, potrivit legii, îndrumare profesionalã, metodologicã, bibliotecilor publice din judet si, prin urmare, am considerat cã acest concurs va contribui la cresterea calitãtii muncii în fiecare bibliotecã”, a precizat managerul Bibliotecii Judetene, Sebastian Bara.

Competitia din lumea cãrtilor a debutat în anul 2011, iar de atunci bibliotecile din Valea Jiului si-au adjudecat cele mai importante premii.

Monika BACIU