Patru indivizi au fost trimisi în judecatã de DIICOT si sunt acuzati cã ar fi coordonat o retea de prostitutie. Acestia se ocupau cu racolarea de tinere pe care le duceau sã se prostitueze în Austria, Italia, Germania si Anglia. Printre proxeneti se aflã si un politist din judetul Gorj.

Patru tineri au fost trimisi în judecatã pentru constituirea unui grup infractional organizat, dosarul fiind înregistrat încã de la finele anului 2015 la Tribunalului Gorj. Magistratii au avut nevoie de mai multe termene pentru administrarea probatoriului, însã judecata este aproape de final. Gruparea de traficanti de carne vie ar fi actionat inclusiv în Valea Jiului spun surse apropiate anchetei, unde gãsea tinere dispuse sã se prostitueze peste hotare. Grupul criminal a fost destructurat în urma unui flagrant derulat pe raza municipiului Petrosani. Actiunea ofiterilor a fost una în fortã, traficantii fiind blocati pe DN 66 de cãtre politistii de la circulatie, acestia din urmã mimând un control de rutinã. Procurorii spun cã Salapa Bogdan Gheorghe, Nimarã Dumitru-Florin, Cartianu Claudiu Ion si Salapa Stelian au actionat în perioada 2010-2015, când au racolat, transportat si exploatat sexual în Austria, Italia, Germania si Anglia, mai multe tinere, dintre care si minore.

Acestia au obligat 13 tinere majore si patru minore sã se prostitueze în tarã si în afarã, iar de pe urma lor au obtinut circa 150.000 euro. De la suspecti au fost ridicate în vederea confiscãrii un autoturism, 250 de lire sterline, 540 de euro, 25.500 de forinti, 1.000 de lei, bijuterii, nouã telefoane mobile, 14 cartele SIM, o unitate Centralã, douã laptop-uri si un pistol cu gaze detinut fãrã autorizatie de unul dintre tineri.

Bãtute dacã nu vroiau sã se prostitueze

Potrivit procurorilor printre prostituatele racolate se numãrã si multe minore. „Legãtura infractionalã dintre inculpatii Cartianu Ion Claudiu si Nimarã Dumitru Florin s-a consolidat în cursul anului 2009 când, împreunã, au racolat, cazat si obligat sã se prostitueze, prin amenintarea cu acte de violentã, pe minora V. G. (15 ani), profitând de starea de vulnerabilitate a minorei care ajunsese în municipiul Tg.Jiu, din judetul Hunedoara. Sub pretextul unei relatii de prietenie, inculpatul Nimarã Dumitru Florin a cazat-o pe aceasta la locuinta sa pe care o avea la vremea respectivã, o garsonierã situatã în muninicipiul Târgu Jiu, si, în baza unei întelegeri prealabile avute cu inculpatul Cartianu Claudiu Ion, au obligat-o pe tânãrã sã întretinã raporturi sexuale cu diferite persoane, în garsoniera sus-amintitã sau în diferite alte locatii de pe raza judetului Gorj. Banii obtinuti din activitatea respectivã, le-au revenit în totalitate celor doi inculpati“, se aratã în rechizitoriu.

Maximilian Gânju