Potrivit site-ului CFR Cãlãtori, tinerii care cãlãtoresc în cuplu plãtesc un singur bilet, sub genericul „Plimbati-vã în doi! Jumãtate tu, jumãtate noi”, în ziua de Sfântul Valentin si de Dragobete.

Totul pare minunat, numai cã locuitorii Vãii Jiului sunt total dezavantajati de aceastã mãsurã, chiar dacã ar vrea ei sã arate cât sunt de îndrãgostiti. Motivul este unul simplu, trenurile pentru care se acordã astfel de reduceri nu trec pe la Petrosani.

„Deocamdatã, în relatia Arad –Petrosani – Bucuresti si retur nu sunt trenuri introduse pentru o asemenea facilitate. Facilitatea se acordã pe Valea Prahovei, deocamdatã”, a spus Ion Aonofriesei, sef Statia CFR Cãlãtori Petrosani. Ca sã beneficieze de un bilet redus la jumãtate, un cuplu de la Petrosani ar trebui sã ajungã mãcar pânã la Târgu Jiu, pentru cã pe ruta Târgu Jiu Bucuresti si retur beneficiazã de aceasrã mãsurã. Mai mult, trenurile care intrã în acest joc al CFR Cãlãtori sunt: Bucuresti Nord – Brasov, Cluj – Timisoara, Iasi – Brasov, Bacãu – Bucuresti, Sibiu – Craiova, Galati – Brasov, Bucuresti – Severin, Bucuresti –Iasi, Timisoara Nord – Orsova si Bucuresti – Constanta.

Diana Mitrache