Legendele Jiului / JIUL ’80, 18 GOLURI!

Fostul jucãtor al Jiului din anii ’80, Vasile Popa, a avut idea genialã de a organiza în Bihor un meci de old-boys între Jiul Petrosani si Recolta Diosig.

Jiulistii s-au prezentat cu Ghitan, Sedecaru, Militaru, M.Tudorache sau Iulian Blaj (în prezent primar la orasului Stei), antrenori fiind Janos Bojtor si Virgil Dianu, si ei fosti jucãtori ai Jiului.

Jiul a câstigat cu … 18-10, pentru bihoreni cele mai multe goluri fiind marcate de ex-jiulistul Vasile Popa. A fost o emotionantã întâlnire dupã 30-35 de ani, urmând ca returul sã aibã loc la Petrosani în vara acestui an.

Valea Jiului în Divizia „A”

NICI NOI, NICI EI…

Editia 1990-1991 (au trecut de atunci 25 de ani!), returul, a debutat pe 10 martie 1991. Jiul ocupa în tur locul retrogradabil 16 (erau 18 echipe), Jiul se deplasa pentru prima etapã a returului la Farul Constanta, echipã aflatã pe locul 5, , o echipã în care se remarcau Moisescu, Bârborã, B. Oprea, Pistol sau M. Dinu.

Jiul s-a deplasat hotãrâtã sã nu piardã ceea ce i-a reusit, având în portarul Fl. Dumitru cel mai bun jucãtor de pe teren. Meciul a fost arbitrat de Ion Crãciunescu. Cea mai mare ocazie a meciului s-a înregistrat în minutul 48, când fundasul constãntean a scos de pe linia portii mingea sutatã de Bâcu, dupã ce acesta îl driblase pe portarul Farului!

15.000 de spectatori au fost prezenti la acel meci de la Constanta, scor final 0-0, între douã echipe Farul si Jiul, astãzi dispãrute la ani-luminã de Divizia „A”…

Genu TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *