Toma Coconea pleacã sã zboare de pe Everest

Se antreneazã la temperaturi scãzute, doarme în iglu, uneori cu câte un prieten, dar nu oricine rezistã, si totul ca sã doboare un record mondial. Toma Coconea e gata de noua provocare si spune cã va zbura de pe Everest.

În aceastã sãptãmânã pleacã sã se întâlneascã cu serpasii. Apoi va astepta sus pe munti, momentul potrivit zborului de Cartea Recordurilor. „Pe data de 15 februarie, plec în Hymalaya o lunã de zile. Pregãtesc un record de altitudine, pe care îl am demult în cap. Am mai fost si acum 3 ani, dar chiar când trebuia sã se întâmple, s-a stricat vremea. Acum cred cã e o perioadã propice, stabilã”, spune Toma Coconea, parapantistul care a uimit lumea la Red Bull X-Alps.

Va urca cu serpasii si se va aclimatiza usor, asa încât rarefierea aerului sã nu fie o povarã. Alãturi îi va fi si unul dintre cei cu care s-a luptat la Red Bull X – Alps. „Mã asteaptã echipa din Nepal, prietenii mei, care mã ajutã. Chiar concurentul meu de la Red Bull X-Alps, mi-a promis de acum 3 ani cã, atunci când vreau sã continui, el mã va ajuta cu serpasii si cu toatã echipa. Vorbesc cu el zilnic si mã asteaptã pe 16 februarie, dimineata. Acum eu sper sã vin înapoi acasã cu un nou record, sper sã fie un record mondial si sã zbor de pe cel mai înalt vârf al lumii. Gândul meu este sã urc pe Everest, iar de acolo sã zbor”, a mai spus Toma. Ca un adevãrat profesionist, care se antreneazã zilnic, pânã acum a dormit în iglu si s-a antrenat zilnic la temperaturi reduse, în Parâng, ori pe alti munti de la noi, acolo unde a si zburat de câte ori vremea i-a fost propice, iar noaptea doarme în frig.

„Acolo e altceva, dar dacã sunt bine aclimatizat si mã simt bine si meteorologii îmi confirmã cã e perioada bunã, voi încerca zborul la care visez. Din iglul meu din Parâng vãd un peisaj superb – toatã Valea Jiului, luminatã superb noaptea. Am douã fotolii, ca în sufragerie, de unde privesc locul pe care îl iubesc. Mai vin si prietenii în vizitã, încearcã sã stea cu mine câte o noapte, când nu e prea frig. Mã antrenez la temperaturi scãzute acum si mã simt bine”, sustine Tomi.

1-1

Toma Coconea stie cã nu va fi usor, însã, niciuna dintre încercãrile sale nu a fost usoarã pânã acum. Vrea totusi ca, în câteva sãptãmâni, sã ne dea o veste excelentã. „Vreau sã vin cu niste imagini superbe si sã ne vedem peste o lunã si jumate, în acelasi loc în care facem acum interviul si sã confirm exact tot ce am spus”, a conchis Toma.

Ca sã participe la Red Bull X-Alps, pleacã în Alpi, în recunoasterea traseului pe care l-a încercat de câteva ori, iar ultima datã aproape cã a fost desfigurat. Urmele îi sunt vizibile pe fatã, dar nu si în suflet, pentru cã Tomi parcã nici nu realizeazã cã a fost o grea încercare pentru el, momentul în care a cãzut si fata i-a fost sfârtecatã de pietrele ascutie pe care a aterizat si si-a rupt o mânã. „În iunie voi pleca în cursã cu echipa. Sã mã urmãriti de acasã! Eu voi fi acolo, sus si, chiar dacã multi m-au întrebat când o sã renunt, vã spun cã sunt singurul sportiv care a participat la toate editiile si, cu sigurantã, nu renunt. De ce as face-o? La fiecare editie vin cu o experientã în plus si vã spun cã îmi doresc foarte mult sã fac o a doua echipã a României. Asta am în plan acum: sã las un urmas, dar încã nu renunt”, a mai adãugat temerarul Toma Coconea.

Diana Mitrache

 

6 comentarii la „Toma Coconea pleacã sã zboare de pe Everest

 • 13 februarie 2017 la 17:16
  Permalink

  „… Se antreneazã… ca sã doboare un record mondial…”

  Stiind ca s-a sarit de pe Everest în 1988, inclusiv în tandem în 2001, despre ce record poate fi vorba ?

  Răspunde
  • 14 februarie 2017 la 07:40
   Permalink

   Mare panarama mai esti,Tomi si daca nu face nimic de acum incolo si tot ramane o legenda,tu ce drac ai facut in viata?In afara de beutura si vreo doua-trei babe?

   Răspunde
 • 13 februarie 2017 la 19:02
  Permalink

  In1988 si 2001 au sarit cu parasute iar Tomi va sari cu parasuta dar in sens invers de cum au sarit ceilalti si in plus nu va avea pempers.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.