Creditorii Complexului Energetic Hunedoara au ajuns sã punã sechestru si pe câteva zeci sau sute de grame din deseurile societãtii.

Complexul Energetic Hunedoara a ajuns într-o situatie care pare a fi fãrã iesire. Statul român, prin ANAF a pus sub sechestru majoritatea activelor Complexului Energetic Hunedoara, iar acum a venit si rândul creditorilor care au obtinut, în instantã, punerea sub sechestru a unor bunuri apartinând societãtii energetice. Unul dintre creditori a pus sechestru pe 39 de bunuri ale CEH, între care deseuri din hârtie, carton, lavete cu ulei si vaselinã, dar si pãcurã.

“Admite cererea formulatã de reclamanta Compact Security SRL în insolventã prin administrator judiciar Euro Quality Insolvency SPRL în contradictoriu cu pârâta Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA si în consecintã: Dispune înfiintarea popririi asiguratorii în favoarea reclamantei prin indisponibilizarea bunurilor mobile si imobile ale pârâtei pânã la concurenta sumei de 1.309.998,33 lei, reprezentând debit restant si penalitãti de întârziere. Executorie”, aratã solutia Tribunalului Hunedoara.

Societatea a pus sechestru pe deseuri de hârtie, deseuri cu ulei si vaselinã, deseuri de ambalaje textile si materiale feroase si neferoase. Cel mai valoros bun al CEH pe care societatea de pazã a pus sechestru este pãcura de la termocentrala Mintia. Pãcura pusã sub sechestru are o valoare de 143.650,74 de lei. Societatea Compact Security este în insolventã, aceasta având de recuperat de la CEH peste 1,309,998.33 lei. Complexul Energetic Hunedoara si-a cerut insolventa, însã instanta de la Tribunalul Hunedoara a respins solicitarea. În schimb, solicitãrile creditorilor societãtii au fost disjunse într-un alt dosar si au termen de judecatã pe data de 8 martie.

Monika BACIU