Minerii amendati de ITM

Anul trecut inspectorii de muncã au fãcut nu mai putin de 45 de controale tip inspectie, la EM Lonea, EM Livezeni, EM Vulcan, EM Lupeni si la Sucursala Prestserv.

În cadrul controalelor au fost stabilite 273 mãsuri în domeniul securitãtii si sãnãtãtii în muncã si au fost aplicate 169 de avertismente contraventionale si patru amenzi contraventionale în valoare de 40.000 lei.

Douã dintre amenzi au fost date la mina Livezeni pentru nerealizarea mãsurilor dispuse la controalele anterioare si pentru existenta unei acumulãri de metan mai mare decât limitele admise si s-a sistat la un abataj frontal, de la  orizontul 100, pentru nerespectarea monografiei de armare si pentru neasigurarea debitului de aer. O altã amendã contraventionalã a fost aplicatã la EM Lonea pentru probleme ce au tinut de armare la abtajul cu banc de cãrbune subminat. Cea de a treia amendã la CEH a fost datã pentru nerealizarea mãsurilor dispuse la controalele anterioare.

Nici minele pe închidere nu au rãmas fãrã amenzi, cuantumul total fiind de 30.000 de lei. În urma controalelor au fost dispuse 87 mãsuri în domeniul securitãtii si sãnãtãtii în muncã. Au fost aplicate 3 amenzi contraventionale în valoare de 10.000 lei fiecare, douã la Societatea Nationalã de Închideri de Mine Valea Jiului si la Mina Paroseni si 84 de avertismente. Amenzile contraventionale au fost aplicate pentru nerealizarea mãsurilor dispuse cu ocazia controalelor.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.