Autoritãtile locale de la Vulcan au ajuns la concluzia cã pentru a realiza investitiile din statiunea montanã Pasul Vâlcan este nevoie de sume importante de bani, dar si de mult timp. În statiune lucrãrile au început în urmã cu câtiva ani.

Cea mai importantã investitie în turismul din Vulcan este telegondola. Edilii si-au propus sã continue lucrãrile, însã au ajuns la concluzia cã sunt necesare sume importante de bani, iar proiectul prevede unirea statiunii montane Pasul Vâlcan cu Straja.

“Am observat pe parcursul anilor cã pentru a dezvolta o zonã turisticã trebuie foarte multi bani, dar si ani. Noi am reusit sã facem trei lucruri importante, telegondola, drumul si parcarea. Urmeazã sã realizãm aceste constructii ca sã putem primi turisti si cea mai importantã investitie care ar mai trebui realizatã este telegondola care sã uneascã Pasul Vâlcan cu Straja. Noi vrem sã facem cel mai mare domeniu schiabil din România”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan. Pentru a realiza telegondola care ar urma sã uneascã Straja de Pasul Vâlcan ar mai fi nevoie de circa 7 milioane de euro, iar edilii de la Vulcan au în vedere încheierea unui parteneriat cu un ONG din Germania. “Ne-ar mai trebui aproximativ 7 milioane de euro. Promisiuni sunt, dar avem o relatie cu ONG-uri din Germania si le-am trimis un plan de actiune sã vedem care ar fi posibilitatea de a încheia o colaborare ca sã putem dezvolta Pasul Vâlcan”,  mai spune primarul municipiului Vulcan. Costurile lucrãrilor care s-au efectuat în statiunea montanã Pasul Vâlcan s-au cifrat – conform oficialitãtilor – la 33 milioane de lei, fãrã TVA, în total, circa 10 milioane de euro (TVA inclusã). Telegondola are 73 de telecabine cu 8 locuri fiecare si, conform estimãrilor, poate transporta 1.800 de persoane într-o orã.

Monika BACIU